Høyt oppe før årets musikkshow

Gunilla Holm tar sats og kaster seg ut i direktesendt fjernsyn for første gang - som programleder for storshowet Hitawards i Oslo Spektrum. Et kjempehopp for den unge debutanten, men mer et rutinesteg for veteranen Jahn som er co-skipper og trygt ankerfeste i det TV2-sendte showet den 29. august.

- Dette blir glæm og stæsj-tv. Et skikkelig kommerst show, og det er vi stolte av. Vi var vanvittig ambisiøse da vi startet planleggingen av programmet, og vi har klart å gjennomføre litt av det vi drømte om. Det blir mange overraskelser, men jeg kan røpe at vi har fått tak i artister som Eros Ramazzotti, Coolio, Natalie Imbruglia, Espen Lind, Cleopatra og Bertine Zetlitz for å nevne noen.

Hyllest til artistene

Det er utrolig fint at disse artistene sier ja til å opptre i et show i lille Norge, sier Jahn Teigen.

Gunilla Holm har vært fast programleder for Hit 40 i opptak på TV2. Nå skal hun for første gang gå «live», og det i gigantshowet i Oslos storstue med 5000 tilskuere.

Prisene i Hitawards går til de mest radiospilte artistene gjennom året. Her er det ingen fagjury, og ingen musikk-kategori-inndeling slik som i Spellemannprisen.

- Spellemannprisen er bransjens hyllest til seg selv. Men denne prisutdelingen er publikums hyllest til artistene. Vi får en veldig fin blanding av utenlandske og norske artister på scenen, og dette er grunnideen bak showet. Å se norsk populærmusikk i en internasjonal sammenheng. Jeg tror det kan være en veldig fin opplevelse for for eksempel Bertine Zetlitz å opptre på samme scene som Coolio og Eros Ramazzotti, sier debutant Holm.

Ingen sperrer

- Jahn er en utrolig inspirasjon og hjelp for meg. Han er veldig trygg på det han gjør. Og fyren har jo ingen sperrer! Det er deilig å se noen i godt voksen alder som har den instillingen.
Vet du hva? Jeg må si at det rett og slett er en stor ære for meg å få jobbe med denne mannen! utbryter Gunilla.

- Oi! Mener du det? Tusen takk, sier show-veteranen, og kvitterer med følgende:

- Det beste med deg, Gunilla, er at du er så uredd, og det er en utrolig bra egenskap når man skal hive seg ut i noe som dette her. Det beste rådet jeg kan gi deg - hvor banalt det enn høres ut - er at du tør å være som du er, sier Teigen før de to kaster seg inn i en heftig samtale om klær og kostymer. De to show-vertene er nemlig begge lidenskapelig opptatt av klær. Gunilla har selv tegnet den hvite kjolen hun skal bruke under utdelingsshowet, mens Teigen får sitt antrekk sydd av en skredder i Italia.

- Jeg har lyst til å bygge opp samme spenning rundt kostymet mitt som det var rundt Åse Klevelands kjole før hun ledet Grand Prix i Bergen. Jeg vil ikke røpe hva jeg skal ha på meg, men det blir en leopard-dress, flirer Teigen.