Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Høyt spill av teatersjefen

TRONDHEIM (Dagbladet): Teatersjef Ola B. Johannessen spilte høyt da han leverte oppsigelsen tilstyreleder Marvin Wiseth i desember i fjor. Hensikten hans var å få mer penger til teateret - og støtte til å fortsette som sjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik skal Marvin Wiseth ha oppfattet det som skjedde da teatersjef Ola B. Johannessen sa opp jobben. Det går fram av en samtale med Dagbladet, der Wiseth blant annet sier dette:

- Jeg oppfattet at han ville ha en diskusjon med styreleder om oppsigelsen sin. I ettertid må jeg si at jeg har fått det bekreftet, for han har sagt til de ansatte at han ønsker å fortsette. Slik oppfattet jeg det også: at han egentlig ønsket å fortsette,

men at det var visse forutsetninger, og at vi måtte møtes for å forhandle.

Mislykket

- Men hvorfor la du ikke saken fram for styret?

- En kan selvfølgelig kritisere meg for at jeg ikke la det fram på styremøtet, men jeg ville være imøtekommende overfor ham. Jeg skjønner nå at det ikke var vellykket og det beklager jeg jo.

Ut over det synes jeg verken at styret eller jeg har noen grunn til å ta sjølkritikk, sier Marvin Wiseth.

Før styret fikk behandlet oppsigelsen, søkte teatersjef Ola B. Johannessen støtte hos det kunstneriske personalet.

Her fikk han det rådet han ikke ventet: Skuespillerne mener han bør opprettholde oppsigelsen og slutte, slik han har sagt, allerede høsten 2000.

Styremøte

Tirsdag i denne uka sa teatersjefen at han nå er åpen for forhandlinger dersom styret ønsker at han skal fratre tidligere enn dette.

- Styret må nå få diskutere situasjonen. Jeg vil ikke forskuttere hva som skal skje på styremøtet 22. mars, sier Marvin Wiseth.

- Beklager du situasjonen som er oppstått?

- Det er selvfølgelig en debatt vi kunne greid oss uten. Ellers ligger det i sakens natur at det vil være interessemotsetninger mellom et styre som må holde en økonomisk ramme, og en teatersjef som har, og skal ha, ambisjoner.

- Til Dagbladet sier teatersjefen at han er vant til en tettere kommunikasjon med styret?

- Det ser jeg. Den kritikken synes jeg han gjerne kunne framført overfor meg. Ellers bør vi ikke oppføre oss slik at denne saken blir til en del av repertoaret ved teateret, sier Marvin Wiseth.