Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Høythengende New York-pris til norsk kunstgruppe

Verdensteatret visste ikke hva de fikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Verdensteatret ble søndag tildelt den prestisjetunge New York Dance and Performance Award, også kalt Bessie-prisen, for forestillingen «Konsert for Grønland».

Men de visste ikke hva de fikk.

- Først visste vi ikke hva prisen var. Måtte undersøke på nett, sier instruktør og artist Lisbeth Bodd til Aftenposten.

Smekkfullt

Hun fant ut at prisen er på 1000 dollar, altså ingenting å bli rik av, men også at teaterkjemper som Robert Wilson og William Forsythe har fått prisen før dem.

Verdensteatret spilte den nå prisbelønte forestillingen for New Yorks publikum i desember i fjor. Det skjedde under paraplyen «N Ø5 - Norway in New York», et program som søkte å vise fram norsk scenekunst i utlandet, og som var en del av Norges hundreårsmarkering.

- Vi trodde kanskje bare publikum ville bestå av tre representanter fra det norske konsulatet. Men det ble smekkfullt, sier Bodd til Aftenposten.

Globetrottere

PRISBELØNT: Verdensteateret har fått amerikansk prestisjepris. Gruppa fikk i 2003 Telenors kulturpris Grenseløs kommunikasjon. Fra venstre juryformann Bjørn Kruse, Asle Nilsen, Lisbeth J. Bodd og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, som delte ut prisen. Nilsen og Bodd er kunstneriske ledere i Verdensteatret. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX
PRISBELØNT: Verdensteateret har fått amerikansk prestisjepris. Gruppa fikk i 2003 Telenors kulturpris Grenseløs kommunikasjon. Fra venstre juryformann Bjørn Kruse, Asle Nilsen, Lisbeth J. Bodd og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, som delte ut prisen. Nilsen og Bodd er kunstneriske ledere i Verdensteatret. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX Vis mer

- Veldig hyggelig at en så «sær» kunstgruppe som oss får en slik pris. Både forestillingen og Verdensteatret er blitt etterspurt ute i verden. Vi har masse å gjøre.

Verdensteatret reiser denne uka til Graz i Østerrike med forestillingen, og deretter følger Antwerpen og Budapest.

Forestillingen er et resultat av en reise 12 kunstnere gjorde til Grønland i 2003.

Bessie-prisen var innenfor kategorien Performance Installation and New Media, og det er første gang prisen går til et nordisk teaterkompani.

TEKNOTEATER: Fra Verdensteatrets prisbelønte forestilling <a href="http://www.pluto.no/doogie/verdensteatret/kg_info.html">«Konsert for Grønland</A>.