DEBATT: Lokalvalget

Høytidsstemt av valget

Tusenvis av dedikerte lokalpolitikere gjør demokratiet mulig.

Meninger

En dag her i selveste lokalvalget var jeg så heldig å få lov til å representere lokal- og fylkespolitikken hos de som er på jobbtrening- og introduksjonsprogrammet i kommunen vår.

Flere av dem har bodd i Norge i 3 år eller mer og har dermed fått retten til å stemme ved lokal- og fylkesvalg, så derfor va det så viktig å informere om hvordan vi gjør det her i landet.De var fremoverlente og fulle av spørsmål.Oppgaven var å fortelle om hvordan vi jobber i demokratiet: kommunen, lokalvalget, kommunestyret og fylkesstyret, partiorganisasjoner, personvalg og hvordan man bestemmer seg for politisk parti, stemmeretten osv.

I løpet av de tre timene vi holdt på øker bevisstheten min sakte men sikkert om alt jeg tar for gitt:- Å kunne melde seg inn i et parti, stille på liste, bli valgt, gå inn i kommunestyre og formannskap, være med på viktige beslutninger etter demokratiske prinsipper og å ta avgjørelser som angår folk.

Det må høres ut som en eventyrfortelling for de 35 personene som hørte på siden de kommer fra krig og konflikt, korrupsjon, ødelagte samfunn , forfølgelse pga meninger og ytringer og uten tillit til at ting fungerer.

På vei hjem ble jeg rett og slett høytidsstemt av takknemlighet over å bo i et land og i en kommune hvor alt du trenger å gjøre er;- Logge på pc’n, melde deg inn i et parti, si jatakk til å stille på liste, bli valgt, gå inn i kommunestyre og formannskap, være med på viktige beslutninger etter demokratiske prinsipper og å ta gode avgjørelser som angår folka i kommunen din.

Det er tusenvis av ulønna og dedikerte frivillige lokalpolitikere som står opp hver dag for å gjøre en forskjell i sitt lokalmiljø.

De utgjør en formidabel oppgave når de dukker ned i dokumenthaugen fast bestemte på å ta gode avgjørelser.

Det gjør meg stolt over å være en del av demokratiet og å være lokalpolitiker

#GodtValg

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.