DEBATT

DEBATT: Lokalvalget

Høytidsstemt av valget

Tusenvis av dedikerte lokalpolitikere gjør demokratiet mulig.

Høytidsstemt av valget
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

En dag her i selveste lokalvalget var jeg så heldig å få lov til å representere lokal- og fylkespolitikken hos de som er på jobbtrening- og introduksjonsprogrammet i kommunen vår.

Flere av dem har bodd i Norge i 3 år eller mer og har dermed fått retten til å stemme ved lokal- og fylkesvalg, så derfor va det så viktig å informere om hvordan vi gjør det her i landet.De var fremoverlente og fulle av spørsmål.Oppgaven var å fortelle om hvordan vi jobber i demokratiet: kommunen, lokalvalget, kommunestyret og fylkesstyret, partiorganisasjoner, personvalg og hvordan man bestemmer seg for politisk parti, stemmeretten osv.

I løpet av de tre timene vi holdt på øker bevisstheten min sakte men sikkert om alt jeg tar for gitt:- Å kunne melde seg inn i et parti, stille på liste, bli valgt, gå inn i kommunestyre og formannskap, være med på viktige beslutninger etter demokratiske prinsipper og å ta avgjørelser som angår folk.

Det må høres ut som en eventyrfortelling for de 35 personene som hørte på siden de kommer fra krig og konflikt, korrupsjon, ødelagte samfunn , forfølgelse pga meninger og ytringer og uten tillit til at ting fungerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer