Høytidsstund med Dylan

Fra skranglete til nær magisk når Bob Dylan (74) inntar Oslo Konserthus.

INTIM DYLAN: Bob Dylan, Tony Garnier og Charlie Sexton (delvis skjult) i Oslo Konserthus torsdag. De er tilbake fredag og lørdag.
INTIM DYLAN: Bob Dylan, Tony Garnier og Charlie Sexton (delvis skjult) i Oslo Konserthus torsdag. De er tilbake fredag og lørdag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Det mest forutsigbare med en Dylan-konsert er at han er så uforutsigbar. Det levde han ikke opp til i Oslo Konserthus torsdag kveld. 

Fokusert For - vi møter en annen og mer forutsigbar Dylan, sjøl om han har valgt bort mange av de mest opplagte sangene. Vi møter en Dylan som har fokus på sangene, i en konsert som - ganske overraskende - vil bli husket for crooningen, og utdragene fra Frank Sinatras sanghefte, mer enn for hans egne sanger.

Ja - hvis vi da ser bort fra åpenbare høydepunkter som «Tangled Up In Blue», «Scarlet Town» (jeg har aldri hørt ham synge bedre) og ekstranumrene «Blowin' In The Wind» (sterkt omarrangert i god Dylan-ånd) og «Love Sick».

Intimkonserter I likhet med mange av de andre i salen har jeg sett Dylan mange ganger, men alltid på langt større arenaer - med Oslo Spektrum som den minste (ca 7000 sittende).

Sånn sett blir dette som å få ham rett inn i stua.

Tre kvelder i Oslo Konserthus ble selvfølgelig raskt utsolgt.

Men hva får vi høre?

Riktig setting Det er umulig å forutsi om de samme låtene spilles fredag og lørdag kveld, men før han tok livepause i juli holdt han seg faktisk til samme låtliste flere kvelder på rad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.