Høytidsstund med Dylan

Fra skranglete til nær magisk når Bob Dylan (74) inntar Oslo Konserthus.

INTIM DYLAN: Bob Dylan, Tony Garnier og Charlie Sexton (delvis skjult) i Oslo Konserthus torsdag. De er tilbake fredag og lørdag.
INTIM DYLAN: Bob Dylan, Tony Garnier og Charlie Sexton (delvis skjult) i Oslo Konserthus torsdag. De er tilbake fredag og lørdag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Det mest forutsigbare med en Dylan-konsert er at han er så uforutsigbar. Det levde han ikke opp til i Oslo Konserthus torsdag kveld. 

Fokusert For - vi møter en annen og mer forutsigbar Dylan, sjøl om han har valgt bort mange av de mest opplagte sangene. Vi møter en Dylan som har fokus på sangene, i en konsert som - ganske overraskende - vil bli husket for crooningen, og utdragene fra Frank Sinatras sanghefte, mer enn for hans egne sanger.

Ja - hvis vi da ser bort fra åpenbare høydepunkter som «Tangled Up In Blue», «Scarlet Town» (jeg har aldri hørt ham synge bedre) og ekstranumrene «Blowin' In The Wind» (sterkt omarrangert i god Dylan-ånd) og «Love Sick».

Intimkonserter I likhet med mange av de andre i salen har jeg sett Dylan mange ganger, men alltid på langt større arenaer - med Oslo Spektrum som den minste (ca 7000 sittende).

Sånn sett blir dette som å få ham rett inn i stua.

Tre kvelder i Oslo Konserthus ble selvfølgelig raskt utsolgt.

Men hva får vi høre?

Riktig setting Det er umulig å forutsi om de samme låtene spilles fredag og lørdag kveld, men før han tok livepause i juli holdt han seg faktisk til samme låtliste flere kvelder på rad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer