Populær: Britiske Neil Gaiman er ute med ny barnebok, som ble kåret til fjorårets beste av The Sunday Times. Forfatteren er elsket for sine tegneserier og bøker for barn og voksne, og har to millioner følgere på twitter. Foto: LARS EIVIND BONES
Populær: Britiske Neil Gaiman er ute med ny barnebok, som ble kåret til fjorårets beste av The Sunday Times. Forfatteren er elsket for sine tegneserier og bøker for barn og voksne, og har to millioner følgere på twitter. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

Høytlesning anbefales for foreldrenes skyld

Ny barnebok av kultforfatter Neil Gaiman.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ANMELDELSE: Britiske Neil Gaiman trakk fulle hus da han besøkte Norge i forrige uke. Mye av interessen skyldes kult-tegneserien «The Sandman» (1989-96) som Gaiman nå utvider med seks nye hefter. Men visitten var også en promotering av den nye barneboka hans, «Heldigvis hadde jeg melka.»

Som de fleste av Gaimans bøker handler også årets utgivelse om historiefortelling og samspill mellom fantasi og virkelighet.

Det hele begynner tilforlatelig: Mor er på øglekonferanse, far steller hjemme og det er null melk i kjøleskapet. Pappa styrter ut for å kjøpe mer, mens jeg-fortelleren og søsteren venter. Og venter. Da pappa omsider kommer, serverer han en ellevill beretning som involverer romskip, en stegosaurus i luftballong og vumpyrer med talefeil.  

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn