Høytrykk mellom Espen og Elin

Hun er norske menns drømmedame. Han er popstjernen med frisk bris i karriereseilene. Nå er Elin Tvedt (26) og Espen Lind (28) blitt kjærester.

Etter det Dagbladet erfarer, har paret kjent hverandre i lengre tid, men først de siste par ukene har de innledet et forhold. Dagbladet får bekreftet fra sikre kilder at den populære værpresentatøren fra Ølen utenfor Haugesund og artistesset fra Myreng i Tromsø nå er kjærester.

Lager plate

Espen Lind er nå i sluttfasen av arbeidet med sitt album nummer tre. Oppfølgeren til hans verdenslanserte «Red»-album (1997) gis ut i første kvartal av 2000. Seinere på året kommer også Elin Tvedts platedebut. I august i år skrev hun platekontrakt med den norske avdelingen av BMG. Tvedt ga ut en singel med Oslo-bandet Cybernettes i god tid før hun ble ansatt som TV2s gode værnyhet i august 1996. Nå vil hun satse på musikk igjen, godt hjulpet av sin manager, bransjeringrev og tidligere Polygram-direktør Jørn Johnsen.

Etter det Dagbladet kjenner til, vil imidlertid Lind og Tvedt ikke ha noe med hverandres karrierer å gjøre. Tvedt er i ferd med å knytte til seg låtskrivere til sitt kommende album, men paret er ifølge Dagbladets kilde opptatt av å skille mellom forholdet og deres to atskilte karrierer.

Elin Tvedt avsluttet i oktober et forhold til Bodø-gutten Øyvind Hagen (27). De to traff hverandre på et utested i Bergen våren 97. Fram til i høst var de samboere i Bergen.

Baywatch-babe

Espen Lind har hatt en rekke forhold siden han kom inn i rampelyset som kometartisten Sway i 1995. Vinteren 95/96 var han forlovet med dance-artisten Stella Getz. Forholdet tok slutt i løpet av 96.

Våren 97 ble han linket med TV2-programleder Gunilla Holm etter at de to klina «på fleip» under Holms hit40-program.

Høsten 97 var Tromsø-artisten Sway blitt til den internasjonale eksportartikkelen Espen Lind. Under innspillingen av videoen til «When Susannah Cries» den samme høsten, oppsto det en romanse med Baywatch-babe Angelica Bridges.

Tendens til å krasje

Sommeren og høsten 98 var skuespiller Janne Formoe Linds kjæreste. Formoe, som er datter av Terje Formoe, fulgte Espen til hitAwards-utdelingen i Oslo Spektrum da tromsøværingen ble signet som landets popkonge.

Men heller ikke Janne varte evig.

Sist vinter datet så Lind «Hotel Cæsar»-stjernen Henriette Lien, uten at det ble noe langvarig forhold ut av det.

Nå er det Elin Tvedt som er høytrykkskvinnen i Espen Linds liv.

I et portrettintervju med Dagbladet i august i fjor, innrømmet Lind at faste forhold er et minefelt for ham:

- Det har hatt en tendens til å krasje. Jeg prøver å finne den riktige balansen, men det er ikke alltid så lett. Når det er sagt, eksisterer det ingen tvil i forhold til de valgene jeg har gjort, uttalte han.

Den norske urkvinnen

Men nå når han har skutt blink hos kvinnen som ifølge en leserbrevskribent i Dagbladet gjør TV2-været til en andakt, endrer det seg kanskje. Slitz-redaktør Bent Arnesen har betegnet Tvedt som «den norske urkvinnen» fordi hun representerer «det sunne, det friske norske, de kvinnelige formene» .

Henrik Brun i den danske avisa Information tar den enda lenger. Etter å ha zappet seg gjennom all verdens tv-kanaler, konkluderte han med at Tvedt er verdens mest attraktive værdame!

«Som en tangodanser, hvor pasjonen lurer under den rolige fasaden, som en ballerina eller en vert ved et cocktailparty for Bergens elite, står hun elegant til rådighet,» konkluderte Brun.

Overgår du de komplimentene, Espen Lind?

HO SUNNIVA! Janne Formoe, kjent som Sunniva i farens «Sabeltann»-oppsetninger var Espen Linds kjæreste under fjorårets HitAwards.
SYNNØVE SOLBAKKEN OG POPGENIET: Elin Tvedt (26) er Espen Linds (28) nye kjæreste.