Hüsker Dü med tre CD'ers boks full av høyenergisk pønkrock.

Wandrups utvalgte: Hvem husker disse pionerene?

LEGENDARISK GRUPPE: Hüsker Dü, fra venstre Greg Norton, Grant Hart og Bob Mould. En ny boks viser bandets første, høyenergiske epoke.
LEGENDARISK GRUPPE: Hüsker Dü, fra venstre Greg Norton, Grant Hart og Bob Mould. En ny boks viser bandets første, høyenergiske epoke.Vis mer

CD-BOKS: Minnestota-bandet Hüsker Dü holdt det gående fra 1979 til 1988. Da brøt prosjektet sammen, men tilbake på veien lå en håndfull plater, låter og konserter som satt i minnet til de som ble fanget inn av gruppas avanserte, punk-aggressive uttrykk.

Boksen «Savage Young Dü» samler 69 sanger fra gruppas første år, fra 1979 til 1982, låter som ikke tar gisler, men som hamrer løs i kompressorbor-stil, hardt og nådeløst, fascinerende rått og uforsonlig. Trioen besto av Bob Mould, Greg Norton og Grant Hart (som døde i fjor høst) og fikk stor innflytelse på band som Nirvana, Sonic Youth og Pixies.

BOKSEN "Savage Young Dü" inneholder tre CD'er og en fyldig bok om bandets historie.
BOKSEN "Savage Young Dü" inneholder tre CD'er og en fyldig bok om bandets historie. Vis mer

Bandet ble oppløst med et brak i 1988. Manageren begikk selvmord og diverse interne konflikter var mer enn tynnslitte. De fleste av låtene på boksen er innspilt live. Svetten driver, både av musikerne og den som lytter. Hardt og uforsonlig, som en hær av vedhoggere som går amok på lageret i en elektrisk gitarfabrikk.

På coveret sitter de tre i forsetet på en bil, rastløst røykende, på vei fra et spillested til et annet. Livet i ytterfila, uten stans før siste hogg. Akkurat som låtene, de starter og stopper i vilt tempo, det gjelder å hoppe på i fart. Samlingen inneholder en bok som i seg selv er verdt prisen.

Navnet kom fra et dansk brettspill, «Husker du?», og ikke som ryktene sa, fra den smørblide, norske TV-serien «Husker du?», med Odd Grythe. For de som husker bandet, er denne boksen en åpenbaring.