Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hubert Sumlin

Bluesveteran med gode - og kjente - venner.

CD: Hubert Sumlin avsluttet fjorårets Ole Blues med en forrykende hyllest til sin orkesterleder gjennom 23 år, Howlin\' Wolf, sammen med David Johansen (New York Dolls). «About Them Shoes» har vært ute et par år, men har først nå fått norsk distribusjon.

Johansen gjenskaper noe av magien fra Bergen-konserten i to låter på det som i tillegg til å være et Sumlin-album også er en hyllest til gitaristen fra størrelser som Eric Clapton, Keith Richards, Bob Margolin, James Cotton og Levon Helm. Men det er Sumlin, og hans distinkte gitarstil - som har inspirert størrelser som Clapton og Jimi Hendrix - som har hovedrollen. Sumlin har også spilt med Muddy Waters, som står bak sju av låtene på dette albumet. Willie Dixon har signert fem, mens Sumlin står bak sjarmerende «This Is The End, Little Girl» med han og Richards på gitar - og han selv på vokal.