Huff, for en bom!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PLAN-NORGE: RORG-koordinator Arnfinn Nygaard (RammeavtaleORGanisasjoner, driver opplysningsarbeid i Norge om internasjonale utviklingsspørsmål) tar 17.3. opp en svært viktig problemstilling når han spør hvordan vi kan omgjøre det norske folks givervilje til engasjement for å endre urettferdige, globale strukturer. Bare så synd at han bommer så totalt med eksempelet sitt.

For når Nygaard antyder at en erfaren og rettighetsbasert organisasjon som Plan ikke klarer å engasjere folk i globale spørsmål, er det overraskende. Han må gjerne kritisere Plan for å «teppebombe» det norske folk i en månedslang markedskampanje, men han kan da ikke mene at vi - med mer enn 100 000 husstander som støttespillere i 6-7 år - ikke har de aller beste forutsetninger for å kunne opplyse om globale utfordringer?

AT NYGAARD ER lei «teppebombing» får så være, selv om han skal lete godt for å finne organisasjoner som i en markedskampanje kommuniserer særlig annerledes (Plan brukte forresten i fjor kun 3,6 prosent av innsamlede midler til «teppebombingen», langt mindre enn andre organisasjoner). Verre er det at Nygaard vet svært lite om hva det vil si å være fadder i Plan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer