Huff, for et rot!

Ubegripelig at en så proff forfatter som Unni Lindell har skrevet en så rotete og klisjefylt krim.

PINLIG: Lindells første bok på Stordalens forlag er hennes desidert svakeste. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PINLIG: Lindells første bok på Stordalens forlag er hennes desidert svakeste. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I januar meldte Unni Lindell at hun forlater sitt gamle forlag Aschehoug til fordel for Petter Stordalens Capitana. Dette i likhet med andre storselgere som Jørn Lier Horst og Tom Egeland. Spesielt førstnevnte er i ferd med å kuppe krimmarkedet helt med sine middelmådige kriminalromaner.

For det er ikke tvil om at Petter Stordalen og co. er drevne, for ikke å si hensynsløse, selgere. Gode redaktører synes derimot å være en mangel på forlaget. «Nabovarsel» må være den svakeste boka Lindell har utgitt. Den er så rotete og kaotisk at den formelig skriker etter profesjonell redaksjonell motstand.

Åpningen i seg selv er pirrende nok. Gamle Esme Madsen, uformelig, mentalt ustabil og skrekkinngytende, står i kjøkkenvinduet i et sommertomt hus, der hun tidligere har vært hushjelp. Hun har på seg plasthansker og en grønn plasthette. Nedi i kjelleren ligger en mann, badet i sitt eget blod. Esme venter på at hennes yngre slektning Hansi skal komme og partere mannen, slik at de blir kvitt ham og hun kan gjøre kjelleren ren.

Fatalt nok får unge Sonja i nabohuset se et glimt av skumle Esme i huset som skal være tomt. Sonja ringer politiet, og den 23 år gamle politikonstabelen Lydia Winther, med kallenavnet Snø, rykker ut med sin gretne kollega og overordnede. De gjør ingen funn og overlater en engstelig Sonja til seg selv. Snø har likevel en uggen følelse av at noe ikke stemmer. Da hun drar opp neste gang er Sonja forsvunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer