FORSVINNINGSNUMMER: Hugh Jackman vil likevel ikke gestalte rollen som Houdini i musikalen ved samme navn. Foto:  AFP PHOTO/ RAFA RIVAS
FORSVINNINGSNUMMER: Hugh Jackman vil likevel ikke gestalte rollen som Houdini i musikalen ved samme navn. Foto: AFP PHOTO/ RAFA RIVASVis mer

Hugh Jackman trekker seg fra rolle

Trøbbel for «Houdini» etter stjerneflukt.

(Dagbladet): Skuespilleren Hugh Jackman, mest kjent for rollen som Wolverine i «X-Men»-filmene, skulle spille rollen som utbryterkongen Harry Houdini i en musikaloppsetning på Broadway, men har nå trukket seg fra rollen.

Grunnen skal være at han likevel ikke fant nok plass i timeplanen sin til å ta fatt på «Houdini»-musikalen som skal ha premiere enten i 2014 eller 2015. Tidligere har også den Oscar-belønte manusforfatteren Aaron Sorkin forlatt prosjektet.

Harry Houdini, som egentlig het Erik Weisz, ble en av verdens mest kjente illusjonister, etter at han på slutten av 1800-tallet emigrerte fra Ungarn til USA. Det er ikke kjent hvem som nå skal gestalte rollen.

Jackman annonserte i sommer at han skulle ta en pause fra filmbransjen, men holder for tiden på med innspillingen av Neill Blomkamps kommende film «Chappie».

Det var i et intervju med det australske radioprogrammet «Kyle and Jackie O. Show» at skuespilleren fortalte om det planlagre sabbatsåret.
- Jeg vil ta en pause, kanskje på et års tid. Denne filmen er min fjerde på rad. Jeg har vært grådig, sa han under innspillingen av den kommende «X-Men»-filmen «X-Men: Days of Future Past».