Huitfeldt åpner for at løssalgsavisene statsstøttes

- Et langt skritt i riktig retning.

ÅPNER:  Kulturminister Anniken Huitfeldt åpner for at også løssalgsaviser skal få produksjonsstøtte. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ÅPNER: Kulturminister Anniken Huitfeldt åpner for at også løssalgsaviser skal få produksjonsstøtte. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sin tale under Mediebedriftenes landsforenings årskonferanse i dag, sa kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) at det skal utredes om også løssalgsaviser skal få statsstøtte.

- Departementet skal utrede om løssalgsaviser skal få produksjonstilskudd. Det vil føre til økte kostnader. Dette kommer eventuelt altså i kombinasjon med et tilskuddstak, sier Huitfeldt.

Taket kommer fordi en øvre tilskuddsgrense må vurderes, og eventuelt innom ESA, EFTAs overvåkningsorgang. Det for å motvirke at aviser med store opplag tar for høye andeler av produksjonstilskuddet.

Myndighetene opprettet pressestøtten i 1969, og den gis til «aviser i en svak posisjon på annonsemarkedet, og lokalaviser med lavt opplag», ifølge mediebedriftenes nettside. I dag mottar ikke riksaviser som Dagbladet og VG pressestøtte.

- Odel Dagbladets sjefredaktør, John Arne Markussen, er godt fornøyd med kulturministerens forslag. Han mener innlemmelse vil oppheve det kunstige skillet mellom abonnements- og løssalgsaviser.

- Det kulturministeren har gjort i dag er et langt skritt i riktig retning for å modernisere pressestøtten. Til nå har ordningen virket konserverende, og ser man den over tid, kan det se ut som at enkelte aviser har hatt odel på ordningen. Plattformen må være nøytral, journalistikk er journalistikk, sier Markussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer