Hulder-Silje headhuntet til amerikansk sci-fi

Mens debutfilmen «Thale» er solgt til flere store filmmarkeder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske filmen «Thale», om ei hulder som holdes fanget i en kjeller, er solgt for distribusjon til blant annet Russland, Tyskland, Sveits, Benelux-landene, Japan, Storbritannia og Irland. Det skjer etter at den er vist på festivalmarkedet i Cannes.

I tillegg er en avtale om en nyinnspilling i ferd med å inngås med en amerikansk produsent som angivelig har flere store Hollywood-filmer bak seg.

Eksotisk - Reaksjonene fra og internasjonale distributører og filmfestivaler er at «Thale» har en historie og et konsept de ikke har sett før. I tillegg oppfattes både filmen og rollefiguren som eksotiske, sier produsent Bendik Heggen Strønstad på telefon fra filmbyen i Frankrike.

- Dette åpner dører til utlandet - det merkes på innboksen. Folk mailer fra hele verden og lurer på når filmen kommer til deres land. I utlandet kjenner man ikke til huldra, men mange går tydeligvis på Wikipedia og leser seg opp, sier hovedrolleinnhaver Silje Reinåmo (29).

- Det er en stor fanskare for denne typen fantasy, og de er helt gale etter nye filmer i sjangeren. I tillegg er jo skandinavisk film i vinden for tida, ikke minst når det gjelder sjangerfilmer. «Trolljegeren» og «Død snø» er eksempler på det, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer