Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hulk ikke mer, Evita

«Evita» - presentert som «The musical legend» - er endelig her. På gjesting i Oslo framstår den over tjue år gamle musikalen med den legendariske hulkeren «Don't Cry For Me, Argentina» som et langdrygt og gammeldags operashow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MUSIKAL: Tim Rice/Andrew Lloyd Webber: «Evita»
Oslo Spektrum, 13.11. Publikum: ca 5000 (utsolgt)

Skjønt en mer presis sjangerbetegnelse for det som foregår, eller slett ikke foregår, i Oslo Spektrum i disse dager vil nok være en «sentimentikal».

Dramaturgisk svikt

Ikke er det opera, skjønt det ikke er grenser for alt som skal gjennomsynges, ikke er det show, og som musikal betraktet er det stillestående, til nød seigtflytende, teater.

Den skjebnesvangre svakheten er en dramaturgisk svikt. For når en nøkkelrolle som studenten Che, Evita Perons skarpeste kritiker, ikke får spille med, men reduseres til observatør og kommentator, synker temperaturen under scenekanten.
Nå er hovedpersonene Evita, Che og president Peron i og for seg i gode hender hos henholdsvis Jacqui Scott, John Barrowman og Nicholas Pound. Det er som ventet i det hele tatt et ensemble av god kvalitet som setter alle sine krefter inn på å få denne oppsetningen til å virke nyfrisert og massivt imponerende. Men hvem vet om det hadde vært bryet verd i det hele tatt, hvis «Evita» ikke hadde hatt sin verdensberømte tåreperse «Don't Cry For Me, Argentina» i lasten?

Harold Princes originaloppsetning framstår i instruktør Kenneth W. Urmstons nyoppsetning som både dyktig og datert, og i dag er det ikke stort mer enn klisjeer igjen av koreografien.

Sentimentikal

Det var og er en sentimentikal dette, som svært lenge later som om den ikke handler om kynisme, maktlysten forfengelighet og stormannsgale ambisjoner. Det låter jo mye av dette i digre Spektrum, da.

Men den dramatiske livshistorien om fattigjenta som klatret opp til å bli både hollywoodsk presidentfrue og helgen for folket, for så å dø 33 år gammel, er alt annet enn spennende på scenen.

<B>TÅREPERSE:</B> Ikke de mest hjerteskjærende hulk i Oslo Spektrum i går da musikalen «Evita», med Jacqui Scott i tittelrollen, hadde norgespremiere. TÅREPERSE: Ikke de mest hjerteskjærende hulk i Oslo Spektrum i går da musikalen «Evita», med Jacqui Scott i tittelrollen, hadde norgespremiere. Men alle som gleder seg til ikke å gråte for Argentina, får mye sang for pengene fram til 22. november.
Hele Norges coronakart