Hull og tøys

Kjendiser i sølvtrikot faller i vannet. Døm selv.

TV: Som mindre ivrig revygjenger ble jeg først kjent med brødrene Bård og Vegard Ylvisåker da de dukket opp i fjorårets «Norges herligste», et slags «Norge rundt» ved virkelig snåle folk. Jeg mente at serien trolig var unnfanget på vorspiel og fortjente å bli framtidig forspillmoro på dvd.

Også «Ylvis møter veggen» ser ut til å være klekket ut på vorspiel, hadde det ikke vært for at ideen stammer fra Japan, landet som har spesialisert seg på sjangeren «ydmykelses-TV». Ideen er at folk står på kanten av et basseng og mot dem kommer en vegg av isopor med et hull i. Deltakerne må forme kroppen etter dette hullet - hvis ikke faller de i vannet.

Ikke morsomt, hi, hi


Ylvis-gutta er på hvert sitt lag. Med seg har de Sputnik, Daniel Franck, Elisabeth Carew og Ronni Le Tekrø - alle mer eller mindre lekre i trikot. Dette kommer ikke til å bli morsomt, tenkte jeg.

Men når de sølvkledde faller i vannet, ler jeg likevel. Jeg tror vi mennesker er genetisk disponert til å le av slapstick: «He, he, dette er dumt, hi, hi.»

Ylvis-effekten


Så lenge ingen av deltakerne får lungebetennelse, er dette uskyldig moro. Kanskje kan det også inspirere en og annen til å pusse opp landets mange forfalne svømmehaller. Og ikke minst er serien kjærkommen for isoporbransjen, nå som det er full stopp i boligbyggingen.

Komikken er forståelig nok for det meste fysisk: klønete kropper som dyttes i bassenget av en lettvegg. Men Ylvis-gutta har en evne til å gjøre ethvert idiotisk påfunn litt mindre idiotisk. Bra kjemi, liksom. Jeg venter spent på deres versjon av «Mens vi venter på Godot».

HIHI: Klønete folk møter veggen sammen med Ylvis-brødrene. Morsommere enn du kanskje tror. Foto: TVNORGE
HIHI: Klønete folk møter veggen sammen med Ylvis-brødrene. Morsommere enn du kanskje tror. Foto: TVNORGE Vis mer
Hull og tøys