Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fortnite

Hullet skjuler hemmelig kode

Nå prøver «Fortnite»-fans verden over å løse den skjulte koden, i håp om at det skal bringe «Fortnite» tilbake.

IRRITERT: Verdensmester Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (16) mener Fortenites nedetid er bra for interessen rundt spillet, men mener det går utover de som spiller profesjonelt. Vis mer

Det populære dataspillet «Fortnite» er for øyeblikket lagt dødt. Det var under live-arrangementet med det passende navnet «The End» at spillet ble lagt ned, til frustrasjon og forvirring for fans verden over.

Alle som nå prøver å logge seg inn på «Fortnite» for å spille blir i stedet møtt av et glødende, svart hull. Bildet av det svarte hullet blir livestreamet av «Fortnite» gjennom flere kanaler, deriblant deres egen Youtube-kanal.

FORTNITE NEDE: Millioner av spillere verden over fulgte med da dataspillet Fortnite gikk i svart. Video: YouTube / TypicalGamer Vis mer

Spilljournalist i Level Up Norge, Rune Fjeld Olsen ser på eventet som et godt markedsføringstiltak. Ifølge ham er det ganske vanlig at onlinespill gjør en slik «resett» innimellom.

- Dette handler egentlig om å gi spillerne mulighet til å ta en liten pust i bakken og starte litt på nytt, sier han til Dagbladet.

- En skjult kode

En angivelig lekkasje fra App Store i Italia tyder på at «Fortnite» nå ikke vil komme tilbake med en ny sesong, men derimot starte på et helt nytt kapittel. Lekkasjen tyder også på at det vil komme et helt nytt kart, skriver spillnettstedet PCgamer.

Det er knyttet stor usikkerhet til hvor lang tid det vil ta før spillet kan være tilbake i sin antatte nye form. Olsen tror imidlertid ikke det vil ta så lang tid før kapittel 2 dukker opp. Han tror det henger sammen med et såkalt ARG (Alternative Reality Game) som er startet opp.

- Hvis du studerer dette svarte hullet som livestreames nå, så dukker det opp noen nummer innimellom. Det tar lang tid før sekvensen er ferdig, og så repeteres den. Nå prøver folk å tyde hva den betyr.

- «Fortnite» er ikke borte

Foreløpig er det ikke kommet noe svar på «gåten», som Olsen tror kan være koblet til den bakenforliggende historien (såkalt «lore») som er blitt etablert.

- Det er ting som tyder på at når «Fortnite»-fansen løser den koden som er lagt inn, så vil kapittel 2 komme, sier han.

Ifølge spilljournalisten har denne type «ARG» vært veldig effektive tidligere. Spillerne skal i fellesskap løse en kode, og blir dermed delaktige i lanseringen av den nye spillversjonen. Samtidig har Olsen sett eksempler på at fansen ikke har klart å løse koden.

- I de tilfelle har de bare vært nødt til å lansere spillet. Det er uansett ikke annet å gjøre for spillerne enn å ta det med ro. «Fortnite» er ikke borte. Selvfølgelig kommer det tilbake. Det er bare en liten pause, sier han.

Nettstedet Lucas7Yoshi, som pleier å poste lekkasjer fra spillet, hevder å ha funnet et tidspunkt i «Fortnite»-koden som tyder på at spillet vil være nede helt til torsdag klokka 13.00 norsk tid.

«Fortnite» har mer enn 250 millioner registrerte brukere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media