Hult fra Anne Holt

En tvers gjennom skuffende «thriller».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Jeg har alltid vært vennligstemt overfor spenningsromanene til Anne Holt, hun har vært en jevnt god og underholdende krimsnekker. Jeg ble ikke mindre forventningsfull da hun forhåndsannonserte at hennes neste bok ville bli en thriller. Få norske forfattere har hennes bakgrunn eller hennes kontaktnett, så potensialet var stort. Skuffelsen over den ferdige boka er derimot enda større, for «Presidentens valg» imponerer ikke på noen måte.

USAs første kvinnelige (og norskættede) president er på besøk i Norge, men forsvinner sporløst fra hotellet. Det høres ut som et lovende utgangspunkt for en spenningsroman, ikke sant? Men hvordan går det an å skusle bort en så god idé - på 366 sider som så å si er blottet for spenning, og ribbet for underholdende elementer?

Lite troverdig

For det første er det alle usannsynlighetene Holt byr oss. Er det på noen måte troverdig at USAs mektigste kvinne kan bortføres fra et etter forholdene lite hotell i en liten europeisk by? Hva med alt snakk om jernringer og bevæpnede vakter? Forklaringen Holt etter hvert gir oss (og jeg kan ikke røpe den her) lukter for mye REMA 1000, her fungerer ikke påstanden om at det enkle ofte er det beste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer