Humanetikerne får inntektene fra «Voi voi»

Får en slant hver gang klassikeren spilles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

47 år etter at Nora Brockstedt sang Norge til 4. plass i Melodi Grand Prix med «Voi voi», gir den muntre sangen klingende mynt i kassa til humanetikerne.

«Voi voi» ble skrevet av Georg Elgaaen. Da han døde i 2005, ble alle framtidige royalty-inntekter fra «Voi voi» testamentert til Human-Etisk Forbund.

Det vil si at hver gang du hører «Voi voi» på radio eller tv, eller hører nye versjoner av sangen innspilt av ulike artister, så går det en liten slant til Human-Etisk Forbund (HEF), skriver Fri Tanke.

Elgaaen etterlot seg ikke noe testamente, men ga klar beskjed før sin død om at inntektene fra «Voi voi» skulle gå til noe som var i hans ånd. Og fordi Elgaaen var ihuga humanetiker, besluttet nevøen Tov Elgaaen som testamentfullbyrder at royalty-inntektene skulle gå til HEF.

Ifølge regnskapsrådgiver Robin Hørling i HEF ga «Voi voi»-spilling i ulike versjoner og utgaver en inntekt på 14 508 kroner i 2006 – basert på spilling året før.

«Voi voi» har blitt spilt inn av en rekke norske artister siden Melodi Grand Prix i 1960. Vokalgruppene Pitsj og Bjelleklang har gitt ut hver sin versjon, Knut Mikalsen Bopalong Quintet har laget en jazzversjon, og rapgruppa Superstars har også laget sin egen versjon av låten. Både Pitsjs vokalversjon og Superstars’ rapversjon kom i 2006, og dermed kan HEF trolig vente seg enda større inntekter neste år.

(NTB)

<b>TOK 4.-PLASSEN:</b> Nora Brockstedt kom på 4. plass i Eurovision Song Contest (Grand Prix) i London i 1960. Foto: SCANPIX
TOK 4.-PLASSEN: Nora Brockstedt kom på 4. plass i Eurovision Song Contest (Grand Prix) i London i 1960. Foto: SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer