Hummer og harry

STAVERN (Dagbladet): «Sommersoul og kongereker» er undertittelen på årets sommersvaie i Stavern. Selve kongereka er selvfølgelig trist som faen, vidunderlig servert på sølvfat av Simon Andersen. Og i sluttnummeret får hele kongerekka sitt i et praktnummer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Årets sommershow i Staverns pinetrange og kjempehyggelige Gule Galleri er Andersen og Nysæthers fjerde i rekka. Beundringsverdig innsats må til, og de får det til i år også.

Showet er kanskje ujevnt, svært ujevnt til og med, men når satiren først sitter, får du garantert støle lattermuskler bare ved tanken.

På f.eks. Andersen som suveren Ari Behn, en pesende posør avkledd i en tekst, rytme og tempo som her blir helt vidunderlig revykunst.

Totentott

Eller på Kim Fairchilds Totentott fritt etter Egner (og Jagland) framført i bastskjørt på bergensk. For ikke å nevne Geir Morstad som utslitt av sirkus og såpe og Orderud-serien er hekta på tabloid...

Og Andersen og Morstad i duett og falsett som Bettan og Jan Werner er en av kveldens virkelige hylere.

Tekstene, stort sett signert kveldens instruktør Tore Nysæther, er selve moringen som gjør at denne nye Svai-revyen swinger fritt i solgangsbris og kulingkast. De har en fandenivoldsk fantasi og språklig presisjon som titt og ofte innbyr aktørene til dans helt på bryggekanten. Verken Morstad, Andersen eller Fairchild lar seg be to ganger når pianist og arrangør Sjur Hjeltnes spiller opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer