Humor- herrene tilbake

Thomas Giertsen og Otto Jespersen skal utfolde seg sammen på både scene og skjerm framover. Heldigvis er kjemien god dem imellom.

I kveld er det nypremiere på «Sommerklubben» på Chateau Neuf i Oslo, showet som gikk på Hotel Klubben i Tønsberg i sommer. Med seg på scenen har Jespersen og Giertsen Tommy Steine og Anne-Kat. Hærland. Samtidig forbereder de nye episoder med «Torsdagsklubben» på TV2, som begynner igjen 12. februar - som vanlig med Silje Stang som ordstyrer. Uka før kommer et «best of» fra gamle utgaver av «Torsdagsklubben».

Giertsen er allerede godt i gang med å lage innslagene sine, og også Jespersen har laget ferdig noe materiale.

- Men sluttappellen min lager jeg samme uka som sendingen er. Den skal jo helst være aktuell.

Imponert

I går hadde «Sommerklubben»-gjengen en rask prøve foran nypremieren, men etter å ha spilt 42 forestillinger for 20000 mennesker i Tønsberg har de materialet godt inne. - Jeg gruer meg alltid sånn, så jeg ringte ned til en stand up-klubb her en kveld og lurte på om jeg kunne komme ned og prøve ut noen av tekstene. Det fikk jeg, og det funket bra. Det var veldig gøy, og så fikk jeg finpusset litt før vi skal i gang her foran tusen mennesker, sier Giertsen og skuer utover den svære salen i Chateau Neuf. Der er rigging og lydsjekk i full gang.

- Jøss, gjorde du det? Imponerende forarbeid, synes Jespersen.

Ikke i fengsel

Mens Giertsen og Jespersen prater, inntar Tommy Steine scenen for en lydsjekk. Anne-Kat. Hærland er ikke å se.

- Sitter ikke hun inne da? Hun får visst permisjon for å gjøre showet, men må være inne igjen til klokka 23.00. Hun har en sånn dings på foten, forklarer Giertsen.

Men Anne-Kat. Hærland skal slett ikke i fengsel, hun var derimot i NRK for å gjøre opptak til ukas «Nytt på nytt».

I kveld og hver fredag og lørdag framover vil hun befinne seg på scenen i Chateau Neuf med Jespersen, Giertsen og Steine. Foreløpig er det satt opp om lag tjue show.

HOLDER SAMMEN: Thomas Giertsen (t.v.) og Otto Jespersen er aktuelle med både show og nye sendinger fra «Torsdagsklubben» på TV2.