Humor og tragedie

BERGEN (Dagbladet): Teatersjef Aksel-Otto Bull på Den Nationale Scene avslutter sin sjefsperiode i Bergen med forestillingene «Skjønnhetsdronningen» og «Mefisto».

- Vi satser stort og variert med ni ulike forestillinger i vårprogrammet. Det blir stoff om mellommenneskelige forhold, drøm og eventyr, samfunnsdebatt og noe å le av, alt det et teater skal inneholde, sier Bull.

Det bys på et sterkt kjærlighet-hat-forhold i det nye stykket «Skjønnhetsdronningen» av den unge britiske forfatteren Martin McDonagh.
- Handlingen foregår på den irske landsbygda, hvor vi skal oppleve en svart, satirisk humor og et sprengstoff av en dialog mellom skuespillerne Grete Nordrå som mora og Unni Kristin Skagestad som datteren, sier regissør Otto Homlung.

«Mefisto», etter Klaus Manns sterke roman fra mellomkrigstida, blir en stor ensembleforestilling. Carl Jørgen Kiønig skal ha regien, og Bjørn Willberg Andersen vil spille hovedrollen som scenekunstneren Hendrik Høfgren. På vårprogrammet står blant annet også «Utlendingen» av Larry Shue og skuespillet «Strykejernet og døden» av Patrick Bergner og Ursula Fogelstrøm.