Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Humørfylt, lekent og overskuddspreget

Men David Byrne og St. Vincent sjarmerer mer enn de imponerer.

NYTT SAMARBEID: Talking Heads-sjef David Byrne (t.h.) er ute med sin tredje samarbeidsplate på fem år, denne gang i tospann med St. Vincent. Foto: 4AD/Playground.
NYTT SAMARBEID: Talking Heads-sjef David Byrne (t.h.) er ute med sin tredje samarbeidsplate på fem år, denne gang i tospann med St. Vincent. Foto: 4AD/Playground. Vis mer

ALBUM: De siste årene har David Byrne plusset nokså kraftig på samarbeids-CV-en, først med gjenopplivingen av det klassiske Brian Eno-samarbeidet fra 1981, og deretter med en plate med — av alle — DJen og musikeren Fatboy Slim.

Nå er turen kommet til St. Vincent, alias Annie Clark.

Blåserpop
De to skulle egentlig bare opptre i en bokhandel, og Clark foreslo for enkelhets skyld å bygge låtene rundt en blåsergruppe.

«Love This Giant»

David Byrne & St. Vincent

4 1 6
Plateselskap:

4AD/Playground

Se alle anmeldelser

Også plata gjør det, og bruker den til alt fra groovy saksofonlinjer til spretten storbandfunk, musikalflørt og vare Sufjan Stevens-harmonier.

Sterke stemmer
På papiret er dette en lovende allianse mellom to dyktige og sterke vokalister, musikere og låtskrivere.

Det låter humørfylt og overskuddspreget, og særlig Clarks fortryllende, trillende stemme får skinne på spor som åpningen «Who».

«Lazarus» er et annet høydepunkt, men alt i alt klarer likevel ikke duoen å heve plata til mer enn hyggelig og sjarmerende.

image: Humørfylt, lekent og overskuddspreget
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media