Humørfylt reise

Stilistisk upåklagelig og humrende morsom, med en unødvendig distanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Utseendet er det ikke noe i veien med og stilistisk og estetisk er «The Darjeeling Limited» en nytelse og et Wes Andersson-produkt fra begynnelse til slutt. Med det følger sterke farger, scener i sakte film, tørr humor, slående scenografi og absurde situasjoner. Det er pent å se på og det er lattervekkende på en humrende måte. Karakterene til Andersson er som vanlige litt patetiske, sammensatte menn på søken etter seg selv og/eller en slags mening med livet. I hovedrollene finner vi Owen Wilson, Adrien Brody og Jason Schwartzman – en velvalgt casting for Wes Anderssons univers. Mennene spiller brødrene Whitman, og vi møter dem i det de stiger på langdistansetoget Darjeeling Limited. Turen blir en slags dannelsesreise, en slags road movie på tog, der vi blir mer og mer kjent med brødrene, samtidig som de blir mer og mer kjent med seg selv og hverandre, mens de stadig havner i merkelig situasjoner.

Unik signatur

«The Darjeeling Limited» kan lett tolkes som en hyllest til den indiske filmskaperen Satyajit Ray, et av Anderssons store forbilder og en av Indias høyest verdsatte filmskapere. Filmene til Ray belyste universelle og eksistensielle humanistiske problemstillinger, og i «The Darjeeling Limited», som i flere av Anderssons filmer, handler det nettopp om å finne seg selv, meningen med livet og så videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer