Humorkongene

All tvil er feid til side: Team Antonsen er kronet til konger av kollegene i Komi-Norge under Komiprisen.

I natt festet det meste av det som kan krype og gå av komikere på Latter i Oslo. Hele gjengen i Team Antonsen gikk med et glass i den en ene hånden og en pris i den andre.

Og jubelen har åpenbart heller ikke lagt seg etter Team Antonsens tv-utklassing sist vinter.

Selve programmet fikk i går kveld to priser under Komiprisen, og teamleder Atle Antonsen fikk pris som beste standup-artist.

- Jeg pleier å være veldig bra på å være nest best, så dette kler meg veldig dårlig, sa Antonsen.

- Trist merkedag

Etter showet var han både stolt og trist på en gang.

- Nå kan det bare gå nedover. Dette er en trist merkedag, sa han til Dagbladet.

Atle Antonsen var også nominert i kategorien beste mannlige artist innen revy og komedie, men måtte der se seg slått av Dennis Storhøi.

- Hadde du ventet å vinne noen av prisene?

- Det er klart, når du er nominert i fire kategorier er det jo en viss sjanse for å få én.

Det ble tre. Atle fikk pris for beste tv-forestilling og også publikums-prisen for innslaget «Hjemme hos Haakon Børde».

Kristopher Schau var ikke til stede på Latter i går, ifølge Bård Tufte Johansen prioriterte han en annen fest i stedet. Men det så ikke ut til å bry den fullstappede salen, for der var det latterfest og trampeklapp.

Stor applaus fikk også den andre av kveldens forhåndsfavoritter, Ingrid Bjørnov. Hun stakk av med pris for beste kvinnelige artist og for beste sceneforestilling med showet «Klassisk hærverk».

- Dette er ganske voldsomt. Det å oppleve et slikt comeback etter 25 år i bransjen hadde jeg ikke forventet, sier hun. Showet hennes har vært en kjempesuksess, og blir satt opp om og om igjen.

Hedret Kausland

Kveldens største applaus fikk imidlertid Grethe Kausland. Intetanende satt hun i salen og så at showet gikk mot slutten. Men da Knut Lystad ramset opp noen av suksessforestillingene hennes, skjønte hun hva som var i ferd med å skje.

Hun fikk komikomiteens hederspris.

- Jeg kom rett fra prøver med «Billy», og ante ingen ting. Dette er helt sinnsykt, sa hun til Dagbladet.

Kausland har et halvt århundre bak seg i bransjen.

- Det er et privilegium å ha fått lov til å holde på så lenge, og jeg kommer ikke til å gi meg med dette, lovet hun.

Utsatte sendingen

Komiprisen skulle egentlig sendes direkte på NRK 1 i går kveld, men på grunn av gisseltragedien i Russland bestemte ledelsen i NRK seg for å utsette sendingen.

- Vi vurderte situasjonen i Russland fortløpende gjennom hele dagen. Slik tragedien utviklet seg, var det en klar avgjørelse fra vår side å utsette sendingen av Komiprisen. I stedet utvidet vi Dagsrevyen, slik at folk kunne få en grundig dekning av nyhetssituasjonen. Komiprisen blir sendt i sin helhet søndag klokka 20.10, sier tv-sjef Annika Biørnstad i NRK.

STORESLEM: Team Antonsen stakk av med tre av fire mulige trofeer da Komiprisene ble delt ut i går kveld. Fra venstre Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen. Kristopher Schau festet et annet sted. Programmet blir vist på tv i morgen kveld.