Humørløst

Enda en retningsløs Scarpetta-roman.

BOK: «De dødes bok» er den femtende romanen i serien om patologen Kay Scarpetta, og nok en gang kommer hun ut for en seriemorder som viser uvanlig stor interesse for henne.

En ung amerikansk tennisstjerne blir funnet drept på en byggeplass i Roma, og frilans-patologen Scarpetta blir tilkalt for å obdusere henne. Litt senere blir liket av en liten gutt funnet i nærheten av et svært eksklusivt strøk i Charleston, og noe senere forsvinner en velstående, men isolert kvinne fra samme område. Det er de dramatiske hendelsene i «De dødes bok», og resten av handlingen dreier seg om det ørkesløse livet til humørløse Scarpetta og vennene hennes.

Som så mange andre tidligere Patricia Cornwell-romaner, er «De dødes bok» retningsløs, uengasjerende og til tider meningsløs. Det glimter til her og der, for eksempel oppfører eks-politimannen Pete Marino seg galere enn noen gang, han har fått seg en ung elskerinne som driver ham til vanvidd. Ellers er obduksjonsscenene som vanlig skrevet med stor detaljrikdom. Men du skal være ordentlig frelst på Scarpetta for å ha noe vesentlig utbytte av «De dødes bok».