Humørløst

Enda en retningsløs Scarpetta-roman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «De dødes bok» er den femtende romanen i serien om patologen Kay Scarpetta, og nok en gang kommer hun ut for en seriemorder som viser uvanlig stor interesse for henne.

En ung amerikansk tennisstjerne blir funnet drept på en byggeplass i Roma, og frilans-patologen Scarpetta blir tilkalt for å obdusere henne. Litt senere blir liket av en liten gutt funnet i nærheten av et svært eksklusivt strøk i Charleston, og noe senere forsvinner en velstående, men isolert kvinne fra samme område. Det er de dramatiske hendelsene i «De dødes bok», og resten av handlingen dreier seg om det ørkesløse livet til humørløse Scarpetta og vennene hennes.

Som så mange andre tidligere Patricia Cornwell-romaner, er «De dødes bok» retningsløs, uengasjerende og til tider meningsløs. Det glimter til her og der, for eksempel oppfører eks-politimannen Pete Marino seg galere enn noen gang, han har fått seg en ung elskerinne som driver ham til vanvidd. Ellers er obduksjonsscenene som vanlig skrevet med stor detaljrikdom. Men du skal være ordentlig frelst på Scarpetta for å ha noe vesentlig utbytte av «De dødes bok».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer