Internasjonal: Laila Bokhari har vokst opp i tre land, og håper å kunne ta med barnet hun venter i august på reiser rundt i verden, både privat og i  jobben som statssekretær. -  Et av mine første minner er en bitteliten sekk og en teddybjørn i hjørnet, sier hun.
Internasjonal: Laila Bokhari har vokst opp i tre land, og håper å kunne ta med barnet hun venter i august på reiser rundt i verden, både privat og i jobben som statssekretær. - Et av mine første minner er en bitteliten sekk og en teddybjørn i hjørnet, sier hun.Vis mer

Hun arvet en teppefabrikk og en pikeskole etter sin pakistanske far. Til høsten blir familiehistorien bok

Men først blir statssekretær Laila Bokhari (40) selv mamma.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Å gjøre research før man møter Laila Bokhari, tar tid. Statssekretæren innen sikkerhet og beredskap for statsminister Erna Solberg har en imponerende CV: Hun er statsviter og terrorforsker, snakker engelsk, norsk, urdu og arabisk, har vært UD-diplomat i Pakistan, og jobbet for blant andre Forsvarets forskningsinstitutt og NATO. Hun er også arving av en teppefabrikk, en pikeskole og et bibliotek i Sultanabad i Pakistan, farens hjemland.

Laila Bokharis helg KOSER MEG MED: Å møte mennesker og høre deres historier, å lytte til regnet og akkurat nå små spark i magen.ER SAMMEN MED: Gode venner, familie eller helt alene.FINNER PÅ: Noe nytt!GJØR ABSOLUTT IKKE: Overser venner som trenger en å prate med.LESER: Nyheter, bøker eller bokmanus!HØRER PÅ: Radio. «Verden på lørdag», «Ukeslutt» og «Søndagsavisen». Og BBC World.SER PÅ TV: Veldig lite.REISER TIL: Nesten hvor som helst, når som helst! Men også til mitt barndomshjem på Lillehammer.BLIR INSPIRERT AV: Menneskehistorier, ildsjeler og folk som tør å tenke nytt og gå nye veier.

Måtte ta et valg

- Det er en arv jeg ikke løper fra. Men jeg måtte ta et valg da jeg sa ja til å jobbe med statsministeren, og visste at jeg ikke kunne fokusere hundre prosent på dette. Heldigvis har vi et fantastisk team som faren min har bygd opp i Pakistan. I ferier tar jeg gjerne turen til Pakistan for å følge opp både skolen og fabrikken, men også for å besøke min fars land. Og for å komme nærmere dette engasjementet som ligger så dypt at jeg ikke kan velge det bort, sier Laila Bokhari.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn