Dokumentar om «Foxy Knoxy»-saken:

Hun ble dømt og frikjent flere ganger for det brutale sex-drapet. Nå forteller hun sin historie

Netflix skal gi ut dokumentar om Amanda Knox-saken. 

FRIKJENT: Amerikanske Amanda Knox ble dømt for å ha drept sin britiske romkamerat i Italia i 2007, men ble etter flere runder i retten frikjent i fjor. Nå lager strømmegiganten Netflix dokumentar om saken. Foto: Alessia Pierdomenico/ / Reuters / NTB scanpix
FRIKJENT: Amerikanske Amanda Knox ble dømt for å ha drept sin britiske romkamerat i Italia i 2007, men ble etter flere runder i retten frikjent i fjor. Nå lager strømmegiganten Netflix dokumentar om saken. Foto: Alessia Pierdomenico/ / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I november 2007 ble den britiske studenten Meredith Kercher funnet halvnaken med strupen skåret over i Perugia i Italia.

Totalt 47 knivstikk ble registrert på kroppen hennes av rettsmedisinere, og aktoratet mente den unge studenten var utsatt for et satanistisk og seksuelt ritual.

Politiet siktet den amerikanske utvekslingsstudenten Amanda Knox og hennes kjæreste, Raffaele Sollecito.

Siden den gang har Knox og Sollecito blitt både dømt og frikjent i flere forskjellige rettssaker. En italiensk domstol opphevet dommen mot Knox og ekskjæresten i fjor.

Saken ble fulgt av medier verden over, og Knox fikk kallenavnet «Foxy Knoxy» av mediene.

Forklarer seg

Den siste frikjennelsen kom i mars 2015. Likevel er fortsatt spørsmålet om hvem som egentlig drepte Kerchner den novemberdagen i 2007 fortsatt eksisterende.

Nå kommer dokumentaren om saken - med Knox' egen forklaring.

Dokumentaren om den verdenskjente saken hadde premiere under Toronto International Film Festival på fredag, og slippes i slutten av måneden på Netflix.

Regissørene Rod Blackhurst og Brian McGinn undersøker sammen med produsent Mette Heide den lange prosessen og saken i dokumentaren «Amanda Knox».

I Netflix' omtale av filmen heter det at det «fremdeles er mye uenighet rundt det juridiske, og Amanda Knox går lenger enn å diskutere spørsmålet om skyld eller uskyld for å kaste nytt lys på det som har skjedd de siste ni årene».

Eksen snakker ut

Foruten å ha intervjuet Knox, er ekskjæresten Sollecito, dommeren Giuliano Mignini og Daily Mail-reporter Nick Pisa også med på å fortelle historien.

Nettstedet IndieWire ga filmen en C+ etter å ha sett den på filmfestivalen i Toronto. Nettstedet Screen Daily skriver at «vi kanskje aldri får vite hva som skjedde kvelden hvor Meredith Kercher ble drept», og mener at regissørene virker partiske.

De hevder at filmen veier mot at Rudy Guede begikk drapet. Han ble i 2008 dømt til 30 år i fengsel for å ha drept Kercher.

Straffen ble året etter redusert til 16 år. Han sitter fortsatt inne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer