BLE HYLLET:  Amerikanske Colbie Caillat fikk mye skryt for sin musikkvideo til låta «Try». Nå mener den svenske artisten Daisy at Caillat har kopiert henne. Foto: NTB Scanpix
BLE HYLLET: Amerikanske Colbie Caillat fikk mye skryt for sin musikkvideo til låta «Try». Nå mener den svenske artisten Daisy at Caillat har kopiert henne. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hun ble hyllet for å vise sitt «uretusjerte» ansikt

Nå blir Colbie Caillat anklaget for plagiat av svenske Daisy.

(Dagbladet): Den amerikanske artisten Colbie Caillat ga nylig ut sin singel «Try», som raskt fikk mye positiv oppmerksomhet i sosiale medier.

I låten og musikkvideoen går hun hardt ut mot det ekstreme utseendefokuset i samfunnet i dag.

I videoen ser vi både Caillat og flere andre kvinner som tar av seg både sminke og løshår, og viser sitt «uretusjerte» ansikt, mens refrenget lyder «you don't have to try so hard».

Lei av «photoshop» Til motemagasinet Elle sa Caillat at hun var lei av å se seg selv i «photoshoppet» versjon.

- Jeg føler stadig på presset om å være noe jeg egentlig ikke er, både når det kommer til imaget mitt og musikken min. Jeg var lei av å bli photoshoppet, sa Caillat til magasinet.

Se videoen her.

Nå mener imidlertid den svenske artisten Daisy at den hyllede låta til Caillat er en kopi. I januar ga nemlig Daisy ut en musikkvideo til sin debutlåt «Better», som minner svært om konseptet i superstjerna Caillats video.

Det skriver svenske Expressen, som også har lagt ut Daisys video.

- Jeg føler at videoen min er kopiert. Den eneste forskjellen er at Colbie har et større budsjett, flere kvinner i videoen og at hun faktisk ikke tar av all sminke, sier hun til Expressen og fortsetter:

- Jeg tenkte først at de bare hadde fått en lignende idé, men det er for mange detaljer som er for lik min musikkvideo. Det kan ikke være en tilfeldighet. Noen må ha vist dem min video.

- Ikke nyskapende Hun synes spesielt det er irriterende at Caillats musikkvideo har fått så mye skryt for å være nyskapende.

Hun er likevel glad for at budskapet fra begge videoene spres videre.

- Da jeg lagde denne videoen var mitt håp at noen usikre mennesker der ute kunne føle at de er bra som dem er. Det er tross alt det viktigste for meg, at budskapet føres videre, sier hun.