- Hun driver ren heksejakt på homofile

André Oktay Dahl forunderet over at Nina Karin Monsen hedres med årets Fritt Ord-pris.

HEDERS MED PRIS: Filosofen Nina Karin Monsen er tildelt årets Fritt Ord-pris. Rart, synes høyres André Oktay Dahl. FOTO: Anniken C. Mohr/Dagbladet
HEDERS MED PRIS: Filosofen Nina Karin Monsen er tildelt årets Fritt Ord-pris. Rart, synes høyres André Oktay Dahl. FOTO: Anniken C. Mohr/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyre-politiker André Oktay Dahl er forundret over at filosofen Nina Karin Monsen hedres med årets Fritt Ord-pris. Han mener hun i årevis har trakassert homofile.— Jeg respekterer tildelingen, for det er ytringsfrihet i Norge. Men hvis jeg hadde foreslått Erik Gjems-Onstad eller Vigrid til prisen, vil jeg tippe at det ble månelyst. De er også politisk ukorrekte, sier stortingsrepresentanten til NTB.

Oktay Dahl, som selv er homofil, reagerer kraftig på Monsens ordbruk i debatten om den nye ekteskapsloven. Moralfilosofen ga tidligere i år ut boka «Kampen om ekteskapet og barnet», der hun går i rette med loven som gir homofile rett til å gifte seg.

Overrasket— Monsen har gjennom flere år trakassert en hel befolkningsgruppe, og jeg må si at det er spesielt at hun presenterer dette i sin nye bok som «gjennomreflekterte tanker», sier Oktay Dahl.— Jeg respekterer at hun er imot den felles ekteskapsloven, men argumentasjonen hun har brukt i det offentlige rom og i skrift, er ren heksejakt på homofile som gruppe. Det er noe helt annet enn reflekterte synspunkter, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer