- Hun eier ikke skam

Om ei uke er Mariann Hole premiereklar med sin mest utfordrende rolle noensinne.

OVERRASKELSESBESØK: Bjørn Floberg spiller Lulus (Mariann Hole) farsfigur og mentor, som kommer overraskende på besøk i Paris - etter at hun har flyktet og tatt et nytt navn. En Monstertragedie, kaller Nationaltheatret stykket, som har premiere torsdag 29. august.
OVERRASKELSESBESØK: Bjørn Floberg spiller Lulus (Mariann Hole) farsfigur og mentor, som kommer overraskende på besøk i Paris - etter at hun har flyktet og tatt et nytt navn. En Monstertragedie, kaller Nationaltheatret stykket, som har premiere torsdag 29. august.Vis mer

- Folk spør henne ofte: «Skammer du deg ikke?». Lulu vet ikke hva det vil si å skamme seg. Hun er bare et menneske som drives av lysten til å være fri. Og som fanges i sitt eget nett, forklarer skuespiller Mariann Hole.

Torsdag om ei uke er det premiere på stykket «Lulu - Pandoras eske» på Nationaltheatret.

Stykket handler om den unge Lulu, ei jente uten hemninger, som gjennom sex, kjærlighet og uforpliktende forhold søker den ultimate friheten. Jakten sender henne til Berlin, London og Paris, og på sin veier møter hun menn. Og problemer.

Stykket, som er skrevet av Frank Wedekin, på slutten av 1800-tallet var i mange år forbudt.
Aktmodell Mariann Hole, kjent fra blant annet «Halvbroren», forberedte seg til stykket blant annet ved å sitte aktmodell. Stykket er både fysisk og psykisk krevende.

- Det er ikke et stykke som handler om nakenhet, det handler kanskje mer om å gi faen. Lulu blir hele tida sett på og vurdert, uten at hun gjør seg til. Hun fokuserer på en ting av gangen, og går for det. Det er vanskelig. Samtidig skal du framstille noe sexy uten å spille på sex. Lule bare er sexy. Eller fascinerende, sier Mariann Hole.

I dag fikk pressen se et utdrag av stykket på Nationaltheatrets høstlansering. På en fest i Paris danser Lulu alene rundt på gulvet i en hvit paljettkjole, flørter hemningsløst med flere av de mannlige festdeltakerne og provoserer de kvinnelige.

I neste scene ligger hun sammensunket på gulvet da hennes mentor og farsfigur, spilt av Bjørn Floberg, kommer inn. Det er sterke følelser i sving.

- Jeg orker ikke mer. Ta meg med hjem, gråter Lulu, som har flyktet hjemmefra og tatt et nytt navn for å komme vekk fra virkeligheten der hjemme.

KLINER TIL: Mariann kliner med fem menn i stykket om den utagerende Lulu. Her med Herman Sabado.
KLINER TIL: Mariann kliner med fem menn i stykket om den utagerende Lulu. Her med Herman Sabado. Vis mer

- I dette stykket er det ingen normale relasjoner, sier Hole.

Altoppslukende De siste ukene har det gått i ett for Mariann Hole og resten av skuespillerne.
- Nå er det ganske altoppslukende, og vi jobber dag og natt. Jeg har aldri gjort en så stor rolle før, som er så drivende for stykket. heldigvis har jeg et veldig sterkt ensemble rundt meg, sier Mariann Hole til Dagbladet.

Nationaltheatrets oppsetning baserer seg på den opprinnelige versjonen av «Lulu», som ble funnet i en bankboks i 1986, og regissør Victoria H. Meirik har villet finne ut om et menneske kan frigjøre seg fra sin arv og sin kultur uten å gå til grunne.

-Jeg håper jeg har funnet min egen Lulu, sier Mariann Hole.

På rollelista står også blant andre Herman Sabado, Anne Marit Jacobsen, Trine Wiggen og altså Bjørn Floberg, som en av de mange mennene, og den viktigste, i Lulus liv.

UTFORDRENDE: - Min mest utfordrende rolle noensinne, sier Mariann Hole.
UTFORDRENDE: - Min mest utfordrende rolle noensinne, sier Mariann Hole. Vis mer