HYLLES: Noomi Rapace får mange komplimenter for sitt arbeid med den nye «Alien»-filmen. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.
HYLLES: Noomi Rapace får mange komplimenter for sitt arbeid med den nye «Alien»-filmen. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.Vis mer

- Hun er åpenbart begavet

Noomi Rapace får bøtter med skryt av «Alien»-kollega.

Dagbladet skrev i høst om Noomi Rapace sin nye rolle i «Promotheus», Ridley Scots forløper til hans egen klassiker, «Alien».

Nå er innspillingen av «Promotheus» i gang, og Rapace får mye skryt av sine Hollywood-kolleger.

Dette skjer bare måneder etter at Rapace prydet forsiden av Vanity Fair sammen med stoheter som Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal og Anne Hathaway.

- Enormt hengiven - Jeg er veldig imponert av hennes arbeidsmoral. Hun er utrolig seriøs når det gjelder sitt arbeid, og hun er enormt hengiven. Det er åpenbart at hun er begavet, sier Michael Fassbender til Expressen.

Irsk-tyske Fassbender er kjent fra filmer som «Inglorious Basterds», den kommende «X-men»-filmen og «Hunger».

Nå spiller han altså inn film sammen med Rapace og Hollywood-stjerna Charlize Theron, og Fassbender har studert grundig hva Rapace har gjort tidligere.

- Fantastisk - Jeg så filmene hennes nylig, blant annet «Menn som hater kvinner», og den var fantastisk. Jeg forventet ikke at filmen skulle være så bra, sier Fassbender.

DE HETESTE SKUESPILLERNE: Noomi Rapace (31) var i usedvanlig godt selskap på coveret av Vanity Fairs forrige Hollywood-nummer i februar. Den svenske filmyndlingen ses helt til høyre på coveret. Foto: Faksimile Vanity Fair
DE HETESTE SKUESPILLERNE: Noomi Rapace (31) var i usedvanlig godt selskap på coveret av Vanity Fairs forrige Hollywood-nummer i februar. Den svenske filmyndlingen ses helt til høyre på coveret. Foto: Faksimile Vanity Fair Vis mer

Fassbender er ikke den eneste i utlandet som har latt seg imponere over Stieg Larsson-filmene. I februar vant «Menn som hater kvinner» BAFTA-pris for beste utenlandske film.

Ifølge Fassbender kan Rapace være stolt over å ha kapret rollen i Scotts film.

- Det er et privilegium å få arbeide med noen som Ridley Scott i denne typen film. Han nøyer seg ikke med noe annet enn det aller beste, sier han.

IMPONERT: Den irsk-tyske skuespilleren Michael Fassbender er imponert over Noomi Rapaces prestasjoner. Foto: Ap/Scanpix
IMPONERT: Den irsk-tyske skuespilleren Michael Fassbender er imponert over Noomi Rapaces prestasjoner. Foto: Ap/Scanpix Vis mer