Hun er blitt voksen, men melker fortsatt samme ku

«Huset på prærien»-stjerna gir ut kokebok.

DELER MINNER OG PRÆRIEOPPSKRIFTER: Skuespiller Melissa Gilbert er best kjent som lille Laura i 70-tallsserien «Huset på prærien». Nå gir hun ut kokebok, inspirert av den populære tv-serien. Foto: Stella Pictures
DELER MINNER OG PRÆRIEOPPSKRIFTER: Skuespiller Melissa Gilbert er best kjent som lille Laura i 70-tallsserien «Huset på prærien». Nå gir hun ut kokebok, inspirert av den populære tv-serien. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Hun var bare ti år gammel da den amerikanske western-serien «Huset på prærien» hadde premiere i 1974.

Nå har Melissa Gilbert, som spilte lille Laura i den populære serien i ti år, blitt 50 år gammel, tobarnsmor og jobber fortsatt som skuespiller.

«Huset på prærien»-tida ser imidlertid ikke ut til å være et tilbakelagt kapittel.

Prærie-kokebok Etter «Huset på prærien», har Gilbert medvirket i flere filmer og tv-serier, blant annet med gjesteroller i «7th Heaven» og «Nip/Tuck».

Det er likevel liten tvil om at hun huskes best for rollen som Laura, og tilsynelatende er Gilbert selv klar over det.

I 2009 ga hun ut den biografiske boka «Prairie Tale: A Memoir», som tok for seg livet bak kamera i løpet av den populære tv-seriens ti år, i tillegg til at hun fortalte om eget rusmisbruk. Påfølgende år var hun å se i musikalen som bygger på 70-tallsserien, da i rollen som Lauras mor.

Nå gir Gilbert ut en kokebok, også den som en slags forlengelse av western-serien. Boka har nemlig fått tittelen «My Prairie Cookbook», melder Expressen.

Personlige minner Coveret prydes av et bilde av unge Gilbert i rollen som Laura, avslører Gilbert selv ved å vise det fram på sin Instagram-side.

Ifølge Amazon.com, slippes ikke boka før 16. september. Boknettstedet melder at skuespillerens kokebok inneholder både oppskrifter og personlige minner fra «Huset på prærien»-tida.

«Gilberts personlige erindringer og minner, inkludert bak kulissene-historier, anekdoter og mer enn 75 sjeldne bilder, følger med oppskriftene. Med svar på de mest stilte spørsmålene fra fans, inkludert de største tabbene, romanser og hvordan Michael Landon egentlig var, er «My Prairie Cookbook» et kjært minnesmerke for «Huset på prærien»-fans og tilhengere av den enkle prærie-matlagingen», skriver Amazon.
                                          
Gilbert er i dag gift for tredje gang, da med skuespiller og regissør Timothy Busfield, og har barna Dakota Paul (25) og Michael Garrett (10) fra tidligere forhold.