Hun er Dagbladets nye sjef

Anne Aasheim er Norges første kvinnelige sjefredaktør i stor, nasjonal avis.

(Dagbladet.no): Anne Aasheim (44) er tidligere nyhetsredaktør i NRK. Hun sluttet i statskanalen 30. mars i fjor, for å satse på kjærligheten, etter 13 uavbrutte år i NRK.

I mars kom hun tilbake til NRK, men da som konsulent. Oppgaven hennes har vært å øke trafikken på NRK.no.

- Jeg er utrolig glad for å si at jeg har hatt et langt og heftig kjærlighetsforhold til Dagbladet, og at det nå ender opp med et ekteskap, sa Aasheim til Dagbladets ansatte i et allmøte i dag.

Hun gleder seg til å starte 14. august, og pekte på målet om å gjøre Dagbladet til «Norges viktigste medieaktør».

- Den første avisa som knekker koden i balansen mellom tradisjonelle og nye medier, vil klare det, og Dagbladet skal bli den mest moderne, innovative, grensesprengende og modige avisa i dette landet, sa Aasheim.

Første kvinne

Hun har lenge vært nevnt som en toppaktuell kandidat til redaktørjobben etter at Thor Gjermund Eriksen (39) valgte å si opp med øyeblikkelig virkning 8. mars i år.

Aasheim er med dette Norges første kvinnelige sjefredaktør i en stor, nasjonal avis.

I VINDEN: Anne Aasheim kommer til Dagbladet etter 19 år i NRK. - Dagbladet er avisa i mitt hjerte, sa hun til de ansatte. Foto: HANS ARNE VEDLOG
I VINDEN: Anne Aasheim kommer til Dagbladet etter 19 år i NRK. - Dagbladet er avisa i mitt hjerte, sa hun til de ansatte. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

- Om dere spør om en kvinnelig redaktør vil sørge for en enda tydeligere kvinneprofil, så er svaret kort og greit «ja», sa Aasheim til Dagbladets ansatte torsdag.

Mister ikke søvnen

Jobben som Dagbladets sjefredaktør blir ikke Aasheims første betydelige sjefsjobb:

For drøyt fem år siden tok Aasheim over som leder for NRKs nyhetsdivisjon. Etter det mistet 85 av de ansatte jobben.

- Jeg skulle gjerne vært akkurat det foruten. Men det var umulig å komme utenom. I kreative bedrifter som NRK er vi vant til sterke personligheter, konflikter og høyt støynivå. Jeg liker ikke baksnakking og lekkasjer, men tåler godt direkte utskjelling. Som sjef må du tåle bråk og uro. Jeg blir ikke engstelig av støy. Det har aldri tatt fra meg nattesøvnen, var svaret i 2001.

Møt Anne Aasheim

Hva slags profil vil Aasheim gi Dagbladet? Hvordan vil hun styrke Dagbladet både på trykk og i både digitale medier? Hvilken oppgave gleder hun seg mest til?

Hun er Dagbladets nye sjef
ETTERSPURT SJEFREDAKTØR: Anne Aasheim ble ønsket varmt velkommen av Dagbladets ansatte.
<B>IVRIG:</B> Den påtroppende Akersgata-sjefen svarer på mange kritiske spørsmål fra leserne i kveld.