Anmeldelse: «The Old Guard»

Hun er en av de aller største

Bare innrøm det, du har alltid hatt lyst til å se Charlize Theron kløyve terrorister med ei kampøks.

Gamle helter: «The Old Guard» er en type actionfilm som ikke lages lenger, mener Dagbladets anmelder. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva kreves egentlig for å få status som udødelig actionhelt på film? Det er naturligvis mange veier til boom!, men å tro det handler om store muskler og grus som skraper barskt mot stemmebåndet, er å undervurdere denne ekstremt krevende skuespillerdisiplinen. De som virkelig blir stående for ettertiden har alle et sterkt fysisk nærvær, stuntkoreografisk eleganse og presisjon, og ikke minst en evne til å formidle sårbarhet bak den tøffe fasaden. Det handler ikke bare om evnen til å gi juling, men til å ta den imot også.

Det hjelper dessuten å ikke være mer jålete enn at man klarer å lire av seg replikker som «Jeg er Andromache av Skytia, men du kan kalle meg Andy,» uten å himle med øynene.

Den allsidige Charlize Theron fyller samtlige kriterier til gangs, og er en sånn skuespiller man alltid har tenkt på som en actionhelt selv om filmografien hennes egentlig har forsvinnende få vellykkede eksempler på sjangeren. Men etter at hennes ikoniske Imperator Furiosa stakk av med både skurkens harem og resten av filmen i mesterverket «Mad Max: Fury Road», sementerte hun posisjonen som en av de aller største.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer