- Hun er en heltinne!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Sarita Skagnes

Takk for boken din. Jeg leser den med stor interesse, og din historie fyller meg med vemod, raseri og sorg. Men mest gjør du meg stolt av å være innvandrer og kvinne, og du inspirerer og utfordrer meg gjennom din bok og ditt engasjement. Jeg ønsker å stå sammen med deg i kampen mot vold og undertrykkelse.

Saritas historie tydeliggjør for alvor den samfunnsendring Norge har gjennomgått de siste tiårene. Vi har blitt mer private, fellesskapet har trangere kår, og i noen grad hindrer politisk korrekthet oss fra å handle. Det har blitt litt skummelt å bry seg, både om naboungene og nærmiljøet.

En annen – og langt mere synlig – endring av det norske samfunnet er økt innvandring. I dag utgjør antall innvandrere til Norge omkring 415 000 personer totalt – meg selv inkludert. Mer enn halvparten av disse (230000) kommer opprinnelig fra ikke-vestlige land. I overveiende grad har innvandringen en positiv effekt på landet. Norge har blitt et mer spennende sted å leve og verdiskapingen øker.

Modige Sarita Skagnes personifiserer de mørkere sidene av familielivet. Hun ser ondskapen i øynene og viker ikke unna – enten ved å tåle volden – eller ved å vende det døve øret til. Vi lever godt med hvitløks-os i oppgangen, men hvis naboen mishandler ektefellen og ungene sine, må vi melde fra til politi og barnevern!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer