SKAPER DEBATT: Etter at «The Avengers»-skuespiller Jeremy Renner kalte Scarlett Johanssons rollekarakter «Black Widow» i den nye filmen «The Avengers: Age of Ultron» for «en hore», har debatten rast.
SKAPER DEBATT: Etter at «The Avengers»-skuespiller Jeremy Renner kalte Scarlett Johanssons rollekarakter «Black Widow» i den nye filmen «The Avengers: Age of Ultron» for «en hore», har debatten rast.Vis mer

- Hun er en hore

Full «The Avengers»-krise etter at Scarlett Johanssons karakter ble stemplet som løs.

(Dagbladet): Det hele startet for rundt en måned siden.

Skuespillerne Jeremy Renner (44) og Chris Evans (33) gjorde et intervju med britiske Digital Spy, og tullet med at Scarlett Johanssons (30) rollekarakter «Black Widow» i den nye filmen «The Avengers: Age of Ultron» er «en tøs» og «en hore».

- Hun er en tøs, sa Renner ifølge Variety, mens Evans fulgte opp:

- EN HORE: Jeremy Renner, som spiller karakteren Clint Barton/ Hawkeye i «The Avangers: Age of Ultron», mener Scarlett Johanssons rollekarakter i den samme filmen er løs på tråden. Foto: NTB Scanpix
- EN HORE: Jeremy Renner, som spiller karakteren Clint Barton/ Hawkeye i «The Avangers: Age of Ultron», mener Scarlett Johanssons rollekarakter i den samme filmen er løs på tråden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ja, hun er virkelig en hore.

- Du hadde vært en hore I den nye filmen har Johanssons karakter et forhold karakteren «Bruce Banner/Hulken». I tegneserie-universet har karakteren derimot et forhold til flere av karakterene. 

De to skuespillerne beklaget uttalelsene etterpå.

- Jeg beklager at disse smakløse spøkene fornærmet noen. Det var ikke seriøst ment. Jeg bare tullet under en slitsom og langtekkelig presse-turné, sa Renner gjennom en talsperson til Us Weekly.

Men mente han det egentlig? Mandag kom temaet opp igjen da Renner deltok på Conan O'Briens talkshow.

- Vi snakker om en fiktiv karakter og fiktiv oppførsel, Conan. Men hvis du hadde ligget med seks Avengers-karakterer, så ville du vært en hore, uansett hvor gøy det var. Jeg sier det bare. Du hadde vært en hore, sier skuespilleren i talkshowet ifølge deathandtaxesmag.com.

Etter uttalelsene har debatten rast.

Slettet Twitter Og det er ikke bare Renner som har fått massiv kritikk for å være kvinnefiendtlig. Også filmens regissør, Joss Whedon, har fått krasse stemmer mot seg.

TAUS: Scarlett Johansson selv har foreløpig ikke sagt hva hun mener om saken. Foto: Stella Pictures
TAUS: Scarlett Johansson selv har foreløpig ikke sagt hva hun mener om saken. Foto: Stella Pictures Vis mer

Til tross for at han nylig fikk mye skryt for en tale han holdt om feminisme.

Etter kritikken, og også etter å ha fått flere drapstrusler på Twitter, har Whedon nå forlatt nettstedet.

«Takk til alle menneskene som har vært snille og morsomme og inspirerende her», skrev han før han slettet kontoen sin, ifølge The Guardian.

Regissøren har tidligere sagt til Entertainment Weekly at han syns Twitter kan være slitsomt.

- Det er veldig gøy, men det bruker opp mye av kapasiteten min. Det er et fascinerende medium, et fascinerende sosialt fenomen. Folk sier: «Det er som dop». Ja, og det er som en jobb, sa han da.

- En katastrofe Og om det ikke var nok med det, så har også en av Marvel-sjefene blitt blandet inn i det hele.

Via WikiLeaks fikk nettstedet Indiewire tak i det som skal være en mail fra Marvel-direktør Ike Perlmutter sendt til Sony-direktør Michael Lynton, hvor de diskuterer kvinner i film.

OMDISKUTERT: Scarlett Johanssons rollekarakter «Natasha Romanoff/Black Widow» har vært samtaleemne i Hollywood denne uka. Foto: Stella Pictures
OMDISKUTERT: Scarlett Johanssons rollekarakter «Natasha Romanoff/Black Widow» har vært samtaleemne i Hollywood denne uka. Foto: Stella Pictures Vis mer

«Under her er bare noen eksempler», står det i det som skal være den lekkede mailen, hvor han viser til en rekke superheltfilmer med kvinnelige roller som han mener ikke fungerte.

I mailen står det blant annet skrevet:

«Catwoman var en av de viktigste kvinnelige karakterene i Batman-franchisen. Filmen var en katastrofe».