- Hun er en kvinnssjåvinist

Mannlige norske plateanmeldere slår tilbake.

BLIR OPPFATTET SOM KLAMT: Marta Breen mener flere mannlige anmeldere får problemer når de vurderer tekstene til utleverende kvinnelige artister. FOTO: LARS EIVIND BONES
BLIR OPPFATTET SOM KLAMT: Marta Breen mener flere mannlige anmeldere får problemer når de vurderer tekstene til utleverende kvinnelige artister. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Idé: Bylarms Runar Eggesvik uttaler seg i en sak i Dagbladet i dag, og som «gjesteredaktør» har han tatt initiativ til en oppfølging av denne (se faktaboks til høyre). 

(Dagbladet.no): Hvorfor får kvinnelige artister så mye kjeft for å synge om seg selv?, spurte journalist og feminist Marta Breen i en artikkel i Dagbladet i dag.

Breen argumenterte for at artister som skriver dønn ærlige tekster om kvinneliv blir oppfattet som klamme av anmelderne - som etter hennes oppfatning hovedsaklig består av en gjeng mannlige skribenter mellom 30 og 60 år.

Én av anmelderne som får kritikk i artikkelen er VGs Thomas Talseth. Han har ingen planer om å legge seg flat:

— Marta Breen hamrer stadig mer desperat løs på mannlige kritikeres synspunkter på kvinnelige artister, som om det er en uting at vi i det hele tatt skriver om dem. Hun baserer sin virksomhet på å skrive om kvinner i musikklivet, og korstoget hennes får det til å fremstå som om mannlige musikkjournalister står i veien for henne. Dét gjør meg ikke til en mannssjåvinist. Argumentene hennes går snarere i retning av at hun selv er en «kvinnssjåvinist», skriver Talseth i en e-post til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer