- Hun er en perfid, bitter og sint gammel mann

Terje Strømdahl forsvarer «Mammon» mot utålmodige seere, surmagede twitrere - og Brita Møystad Engseth.

SPILLER PREST: Selv er ikke Terje Strømdahl kristen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SPILLER PREST: Selv er ikke Terje Strømdahl kristen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - «Mammon» er en intelligent historie! Nær en million har tatt den imot. Et fåtall har det ikke. Men har man fått utdelt fem hjerneceller, bør tre av dem settes i virksomhet.

Oppfordringen kommer fra Terje Strømdahl (61).

Mannen som ble rikskjendis som barne-tv-onkel i «Portveien 2», og sto fram som homofil da programmet gikk av skjermen i 1987, figurerer nå i den sentrale rollen som gammeltestamentlig streng sokneprest i krimserien hele Norge setter av mandagskvelden til.

Og som noen slakter i harde ordelag.

- Det serveres mange gåter i starten av serien, men det er profesjonelle mennesker som står bak, og gåtene blir løst i de neste episodene. Mangelen på umiddelbar tilfredsstillelse og raske svar projiseres på dårlig lyd og skuespillere som ikke kan snakke, sier han og rister oppgitt på hodet, hjemme i sitt krypinn av en treroms midt i Oslo sentrum.

- Perfid Strømdahl er stolt av «Mammon» — og lite imponert av de hardeste kritikerne mot serien. Sånne som Brita Møystad Engseth, som på syrlig vis dissekerer scene for scene på Dagbladet.no og filmbloggen Filter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer