LILLESØSTER: Selv om Mari Kvien Brunvoll er i familie med Ane Brun er hun lite opptatt av å trekke veksler på sin kjente storesøster. FOTO: Åse Holte
LILLESØSTER: Selv om Mari Kvien Brunvoll er i familie med Ane Brun er hun lite opptatt av å trekke veksler på sin kjente storesøster. FOTO: Åse HolteVis mer

- Hun er et eksepsjonelt talent

Bugge Wesseltoft har håndplukket Ane Bruns lillesøster, Mari Kvien Brunvoll (25), til Bylarm.

||| Til lørdag fyller Mari Kvien Brunvoll 26 år.

Men det er på ingen måte noen bursdagsgave når Bugge Wesseltoft har plukket henne ut som én av tre lovende utøvere til en artistpresentasjon på Bylarm samme dag.

- Mari var et veldig naturlig valg. Hun er et eksepsjonelt talent, som allerede har funnet sin egen stil. Det er mange flinke folk i musikk-Norge, men bare noen få av dem klarer å raffinere et sterkt særpreg og en innlevelse som griper folk. Mari er en av dem som har klart det, selv om hun bare er helt i startfasen av karrieren sin, sier Bugge Wesseltoft til Dagbladet.

I fjor høst spilte jazznestoren dobbeltkonsert med sin utvalgte i Amsterdam.

- Og da var hun mye mer populær enn meg, ler han.

Eksperimentell lillesøster

Mari Kvien Brunvoll kommer fra en mildt sagt musikalsk familie. Storesøster Ane, som har forkortet artistetternavnet sitt til Brun, er for lengst etablert som en av Norges fremste singer/songwritere.

- Men Mari er en veldig annerledes artist enn Ane. Selv om du kan høre at de synger litt på samme måten, og at stemmen kan være lik, sier Linda Skipnes Strand, pressesjef for Nattjazz og daglig leder i Bergen Jazzforum.

Der Ane sverger til kassegitaren, har lillesøster Mari en mer eksperimentell tilnærming til musikken.

Harmonier og rytmer lager hun ved å ved å kjøre stemmen sin gjennom loop- og effektpedaler, gjerne akkompagnert av obskure streng- og perkusjonsinstrumenter.

- Mari er veldig opptatt av at hun har sin musikk, mens Ane har sin. Og hun er veldig fokusert på det musikalske og ekstremt lite opptatt av å promotere seg selv.

Prater med plateselskap

Så lite opptatt av selvpromotering er Mari Kvien Brunvoll at hun ikke ønsker å uttale seg om artistkarrieren til Dagbladet.

Det forhindrer ikke Linda Skipnes Strand fra å spå 25-åringen, som i fjor ble tildelt talentprisen under Nattjazz, en stor framtid.

- Mari er en ukjent skatt, som snart kommer til å slå igjennom. Vi ble slått i bakken første gang vi hørte henne. Det er utrolig få innenfor denne sjangeren som lager musikk som både er vakker og utfordrende, men det gjør Mari.

For tiden studerer Kvien Brunvoll ved Griegakademiet i Bergen. Selv om hun foreløpig ikke har gitt ut debutalbumet, skal hun være i dialog med flere plateselskap.

- Det viktigste for Mari nå, blir å ta tiden til hjelp. Hun må få seg et bra management og spille konserter. Det er mye spennende som skjer i norsk musikk for tiden, men Mari er definitivt et av de sterkeste kortene framover, sier Bugge Wesseltoft.

STORESØSTER: Ane Brun er en av Norges fremste singer/songwritere. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, Dagbladet
STORESØSTER: Ane Brun er en av Norges fremste singer/songwritere. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, Dagbladet Vis mer