«Hun er ikke redd for å bruke alle triks i sexpositurenes ABC»

Se hva danskene og svenskene mener om Miley Cyrus-konserten.

LA SKANDINAVIA FOR SINE LANGE BEIN: Miley Cyrus blir hyllet etter sine konserter i Norge, Sverige og Danmark. Her Dagbladets bilder fra konserten i Telenor Arena forrige uke. Alle foto: Anita Arntzen

(Dagbladet): Etter sin fullstappede, bejublede konsert i Oslo forrige onsdag har nå også svenskene og danskene fått sin dose Miley Cyrus.

Også i Stockholm og København ble 22-åringens mildt sagt fargerike og ikke spesielt pietistiske show tatt imot med åpne armer.

«Tidligere Disney-stjerne Miley Cyrus er ikke fremmed for å benytte seg av ethvert triks i sexpositurenes ABC. Og kan man krydre det med en rekke banneord, vil fryden ingen ende ta», skriver Ekstra Bladet i sin anmeldelse av gårsdagens konsert i Forum i København.

«Det minnet om en blanding av psykedelisk barnebursdag, linedance på ecstasy og et lummert Las Vegas-show — hvilket er ment som ros, hvis noen skulle være i tvil», skriver avisas anmelder og gir Miley fire av seks stjerner.

Soft erotica Avisa Berlingske høyner til fem av seks stjerner, og skriver «at alle smakshierarkier og moralske verdisett blir oppløst i underholdningens hellige navn. Her handler det om å ha det gøy. Om å feste. Om å leke med all verdens kulturelle, etniske og seksuelle markører. Motstille dem. Overdrive dem. Blåse dem opp og se dem eksplodere»

BT og Jyllandsposten er noe mer tilbakeholdne, og mener Miley-showet bare var verdt tre av seks poeng. Men byr likevel på overveldende ordgyteri i sine omtaler.

«Skandaleprinsessens show er litt som en psykedelisk blanding av en Apple-store, en Disney-butikk, en velassortert godteributikk og lurvete snusk i en sidegate i Hollywood med soft erotica i hyllene, tilført litt linedance i henholdsvis et country- og et bluegrass-nummer», mener BT.

Ville drømmer «Spesielt første halvdel av konserten virket showet originalt, sprelsk og morsomt. Det er genialt iscenesatt, fordi det tar utgangspunkt i tweens og tenåringers virkelighet, med kjæledyr, bamser, teknisk leketøy, instagram-moments, snapchat-bilder, ville drømmer og kjærester», skriver den danske tabloiden.

Lørdag sto Miley på scenen i Globen, og rundt 10 000 svensker var tydeligvis ikke uaffisert av det som skjedde.

«Hadde det vært en berg- og dalbane hadde setebelte vært obligatorisk. Hadde det vært en forelesning i frigjørelse og seksuell uavhengighet hadde vi blitt lærde. Og hadde det, merkelig nok, vært et engelskkurs, hadde vi bare lært oss ett ord - fuck», skriver Expressen.

Aftonbladets reporter mener Miley er noe helt eget, hyller hennes duperballade Wrecking Ball og slakter hennes versjon av Beatles' «Lucy in the Sky With Diamonds». Han mener det er helt ubegrunnet å kalle konserten skandaløs:

«Bare en fundamentalistisk dåre kan la seg opprøre av Miley Cyrus' ufarlige og underholdende provokasjoner. Tåler man ikke å se et skrev, får man bytte planet».