Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hun er Knausgårds favoritt

Tar med seg Cathrine Knudsen (39) til Litteraturfestivalen.

MANGE BALLER I LUFTA: Karl Ove Knausgård deltar på Litteraturfestivalen som både forfatter og fotballspiller. Han skal sparke ball med Forfatterlandslaget, og ha opplesning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
MANGE BALLER I LUFTA: Karl Ove Knausgård deltar på Litteraturfestivalen som både forfatter og fotballspiller. Han skal sparke ball med Forfatterlandslaget, og ha opplesning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Karl Ove Knausgård har fått velge en nordisk forfatter til å lese høyt på samme arrangement som han selv under Litteraturfestivalen i Lillehammer. Valget falt på den norske romanforfatteren Cathrine Knudsen.

Høstet lovord- Han liker vel det jeg skriver, og jeg antar at det er derfor han har valgt meg, sier Knudsen om hvorfor hun tror Knausgård valgte nettopp henne.

Knudsen høstet lovord da hun debuterte som forfatter i 2005 med «Mulighetene». Hennes oppfølger «De langtidsboende» i 2008 fikk også positiv respons fra anmelderne. Hun vil ikke gå inn på detaljer, men røper at hun er opptatt med nytt stoff om dagen.

I tillegg til Knausgård skal også Erik Fosnes Hansen, Herbjørg Wassmo og Trude Marstein ha høytlesning i Søndre Park. Endre Ruset, festivalens kunstneriske rådgiver, forteller at de ønsker å satse sterkere på opplesning i år, og valg av forfattere var ikke tilfeldig.

Stor appell - Vi ville ha forfattere som er kjente og populære blant publikum, og det har vi fått til. Det er gode forfattere med stor appell, som engasjerer sine lesere.

Ruset vet ikke hva festivalpublikummet kan vente seg av Knausgårds høytlesning, men han håper forfatteren velger å lese noe fra «Min Kamp 5».

SMAKEBIT: Cathrine Knudsen er opptatt med nytt stoff om dagen. Kanskje publikummet får en smakebit fra hennes nye bok når hun skal ha opplesning under Litteraturfestivalen.
SMAKEBIT: Cathrine Knudsen er opptatt med nytt stoff om dagen. Kanskje publikummet får en smakebit fra hennes nye bok når hun skal ha opplesning under Litteraturfestivalen. Vis mer

- «Min Kamp 5» blir gitt ut rundt festivalens tidspunkt, så jeg håper han skal lese fra den. Men vi har ikke gjort noen avtaler.

Knudsen har ikke bestemt seg for hva hun skal servere publikum, men utelukker ikke at det kan bli noe fra den nye boka hennes.

- Jeg håper at jeg kan lese opp noe av det nye stoffet, men vi får se om jeg blir ferdig til slutten av mai.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!