Hun er Nobel-vertinnen

Oscar-nominerte Anne Hathaway (28) ba selv om å få komme til Norge.

KOMMER TIL NORGE: Skuespiller Anne Hathaway kommer til Norge for å lede Nobelkonserten 11. desember. Foto: Fred Prouser/Reuters/Scanpix
KOMMER TIL NORGE: Skuespiller Anne Hathaway kommer til Norge for å lede Nobelkonserten 11. desember. Foto: Fred Prouser/Reuters/ScanpixVis mer

Det har hittil vært usikkert hvem som skal lede Nobelkonserten sammen med skuespiller Denzel Washington (55).

Men i dag kan Dagbladet avsløre at det er den Oscar-nominerte skuespilleren Anne Hathaway (28) som kommer til å stå på scenen med Washington i Oslo 11. desember.

Det bekrefter ansvarlig produsent for Nobelkonserten, Odd Arvid Strømstad i produksjonsselskapet Eyeworks Dinamo, overfor Dagbladet.

SNART KLAR: Filmen «Love And Other Drugs» med Anne Hathaway og Jake Gyllenhaal har premiere på norske kinoer 21. januar neste år. Foto: Filmweb
SNART KLAR: Filmen «Love And Other Drugs» med Anne Hathaway og Jake Gyllenhaal har premiere på norske kinoer 21. januar neste år. Foto: Filmweb Vis mer

Hathaway regnes som en av de store kommende skuespillerstjernene i Hollywood.

- Anne Hathaway er et sterkt profesjonelt navn. Kjendisfaktoren er muligens ikke like stor som hos Tom Cruise, men hun er en veldig velrenommert skuespiller. Denzel Washington går også for å ha et veldig profesjonelt forhold til det han gjør, og ut i fra hvordan vi opplever de to som personer, tror vi at de skal stå godt til hverandre, sier Strømstad.

Ung og merittert Med bekreftelsen av Hathaway er Nobelkonsert-kabalen nå komplett.

De siste åra har den unge skuespilleren jobbet med noen av bransjens aller største superstjerner, og vært å se i noen av Hollywoods største kassasuksesser.

DRONNING: Anne Hathaway spilte rollen som den hvite dronningen i regissørlegende Tim Burtons «Alice i Eventyrland» tidligere i år.  Foto: Filmweb
DRONNING: Anne Hathaway spilte rollen som den hvite dronningen i regissørlegende Tim Burtons «Alice i Eventyrland» tidligere i år. Foto: Filmweb Vis mer

Tidligere i år spilte hun den hvite dronningen i Tim Burtons «Alice i Eventyrland», i 2007 spilte hun rollen som Jane Austen i «Den unge Jane Austen» og året før fikk hun mye skryt da hun spilte mot skuespillerdronning Meryl Streep i «The Devil Wears Prada».

I fjor var hun oscarnominert som beste kvinnelige skuespiller i «Rachel Getting Married».

Allerede i 2001 kåret magasinet People henne til en av Hollywoods kommende stjerner. I tillegg er Hathaway stadig å finne på lister over verdens vakreste kvinner. De siste månedene har hun prydet forsidene på magasiner som Vogue, Elle og GQ.

- Tok initiativ selv Strømstad forteller at skuespilleren selv har tatt initiativ til å få være en del av arrangementet.

PRINSESSE: Anne Hathaway spilte mot selveste Julie Andrews i Disney-filmen «Prinsesse på prøve». Foto: Filmweb
PRINSESSE: Anne Hathaway spilte mot selveste Julie Andrews i Disney-filmen «Prinsesse på prøve». Foto: Filmweb Vis mer

- Vi har hatt kontakt med hennes rådgivere over lengre tid. Den kontakten har intensivert seg etter at Denzel Washington ble bekreftet, og gjennom rådgiverne sine har Hathaway på eget initiativ uttrykt ønske om å støtte Nobelkonserten, sier Strømstad.

Hathaway er kjent for sitt sosiale engasjement, og støtter en lang rekke veldedige prosjekter i USA.

Det har lenge vært spekulert på om Nobelkonserten kunne komme til å få bare en programleder i år. Strømstad bekrefter at dette har vært en løsning som har vært vurdert.

KOSTYMEDRAMA: Hathaway spilte rollen som Jane Austen i «Den unge Jane Austen». Foto: Filmweb
KOSTYMEDRAMA: Hathaway spilte rollen som Jane Austen i «Den unge Jane Austen». Foto: Filmweb Vis mer

- Denzel Washington er et sterkt kort, og det hadde helt klart gått fint med ham alene. Men tradisjonen med to programledere som vi har bygget opp de siste åra har fungert bra. Derfor ville vi invitere én til også i år.

- Ikke vanskelig Strømstad avviser at det har tatt tid å få på plass den siste programlederen fordi tildelingen av Nobels fredspris til Liu Xiaobo er blitt svært kontroversiell.

- Det at tildelingen er kontroversiell kan også slå motsatt vei. Min opplevelse er at mange av artistene vi har snakket med av den grunn synes det er enda viktigere å støtte prisen. Samtidig er de skuespillerne som er mest kjent og i vinden ofte veldig opptatte. Vi spør ikke flere personer samtidig, og det kan derfor ta veldig lang tid før vi får tatt en endelig avgjørelse, sier han.

MERITTERT: Anne Hathaway har samarbeidet med noen av Hollywoods største superstjerner de seinere åra. Her spiller hun mot Meryl Streep i «The Devil Wears Prada». Foto: Filmweb
MERITTERT: Anne Hathaway har samarbeidet med noen av Hollywoods største superstjerner de seinere åra. Her spiller hun mot Meryl Streep i «The Devil Wears Prada». Foto: Filmweb Vis mer
FIKK MAKKER: Skuespiller Denzel Washington. Foto: Gus Ruelas/AP/Scanpix
FIKK MAKKER: Skuespiller Denzel Washington. Foto: Gus Ruelas/AP/Scanpix Vis mer