Anmeldelse: Dorthe Nors "Speil speil blink"

Hun er nominert til en av verdens største bokpriser, for en liten roman om trøblete kjøretimer

Kunsten å skifte gir.

KRISE: «Hvis man ikke passer på, slutter man å henge sammen,» tenker hovedpersonen i danske Dorthe Nors nye roman som er solid oversatt av Pernille Rygg. Boka er shortlistet til den prestisjetunge The Man Booker International Prize.
KRISE: «Hvis man ikke passer på, slutter man å henge sammen,» tenker hovedpersonen i danske Dorthe Nors nye roman som er solid oversatt av Pernille Rygg. Boka er shortlistet til den prestisjetunge The Man Booker International Prize. Vis mer
Publisert

Sonja er middelaldrende, barnløs, ektefelle-løs, lett retningsløs og i en viss forstand også hjemløs. Riktignok bor hun i sin Københavnleilighet, men i hjertet lengter hun tilbake til barndommens landskap og den jyllandske heden.

De brutale kriminalromanene hun oversetter hjelper ikke på humøret, og kjøretimene går heller ikke bra - primært fordi lærer Jytte skravler, viser bilder av barnebarna under kjøring, og synes det er best å skifte gir selv.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer