Hun er Norges beste blogger

Hun er 32, singel, har femti par sko, og sparker mest til venstre og litt til høyre under psevdonymet «VamPus».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Inspirert? Start din egen blogg

I dag kåres vinneren av Norges første offisielle bloggpris, «Gullbloggen». Hovedprisen går til «VamPus», som også ble kåret til den beste politiske bloggen i Norge i samme kåring.

- En helstøpt, noe rølpete høyre-feministisk hedonist, sier juryen om «VamPus».

«Gjennom flere måneder har hun via pseudonymet sitt utviklet en identitet basert på det hun skriver og det sosiale nettverket hun bygger opp gjennom kommentarer og linker. Slik sett har hun bidratt til en fornying av blogg-genren, sett fra et norsk perspektiv», heter det i begrunnelsen.

Selv forklarer «VamPus» sin bloggsuksess slik:

- Du må ha noe å melde. Det er ingen som oppdager bloggen din hvis du sitter alene og skriver om katten din. Er du høyrevridd og spydig nok går det bra.

32-åringen har vært politisk aktiv på høyresida, og jobber nå i det private. Bloggen hennes er anonym av hensyn til privatlivet, og for at arbeidsgiver ikke skal tas til inntekt for hennes meninger.

- Det er fint at debatten kommer opp. Men VG og andre medier bruker jo anonyme stemmer selv. Anonymitet gjør at vi får flere stemmer i debatten. På høyresiden er det mange som jobber i næringslivet, og det er et sosialt press på at man ikke skal fronte radikale meninger for ikke å skade arbeidsgiver, sier 32-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.