Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hun er sikret 7,5 millioner kroner

... selv om hun må gå fra Nasjonalmuseet.

(Dagbladet.no): Det har en god stund blåst hardt i toppen på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Direktør Allis Helleland er kritisert for sin lederstil og håndtering av personalsaker, samt at hun anklages for å overkjøre museets eksperter.

Da Helleland tiltrådte sin stilling i fjor, fikk hun en årslønn på 1,25 millioner kroner.

I dag kan Dagens Næringsliv melde at Helleland vil motta denne lønnen gjennom hele sitt seks år lange åremål - selv om hun skulle få sparken av styret. Avtalen ble inngått av styreleder Christian Bjelland.

Kan settes til andre oppgaver

- I henhold til avtalen har hun rett til lønn i hele perioden dersom Nasjonalmuseet skulle avslutte arbeidsforholdet, sier Bjelland til DN.

Direktøren selv vil ikke kommentere kontrakten, utover at den er helt vanlig:

- Jeg forhandlet en kontrakt da jeg ble ansatt, og den forholder jeg meg til, sier hun til avisa.

Avtalen med Helleland innebærer også at hun kan settes til andre arbeidsoppgaver internt på museet dersom hun skulle bli avsatt fra direktørstillingen. Jusprofessor Viggo Hagstrøm, som før helgen trakk seg fra styret, beskriver dette som en «reell, men ikke formell oppsigelse».

Ingen konkurranse

TJENER GODT - UANSETT: Nasjonalmuseets direktør Allis Helleland i midten, flankert av styreleder Christian Bjelland og kulturminister Trond Giske etter et møte i april. Foto: LISE ÅSERUD / SCANPIX
TJENER GODT - UANSETT: Nasjonalmuseets direktør Allis Helleland i midten, flankert av styreleder Christian Bjelland og kulturminister Trond Giske etter et møte i april. Foto: LISE ÅSERUD / SCANPIX Vis mer

Kulturminister Trond Giske uttaler til Dagens Næringsliv at han ikke vil blande seg opp i styrets anliggender.


 Han fastholder imidlertid at den påtenkte arkitektkonkurransen for Tullinløkka ikke vil finne sted før konfliktene internt i museet er løst.

image: Hun er sikret 7,5 millioner kroner
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media