Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hun er stemmen bak Britney

Ukjent sangerinne er 55 prosent av «Toxic». Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Selv om hun ga ut skiva «Från Mig Till Dig» i 2001, er den svenske sangerinnen Emma Nilsdotter ukjent for de fleste. Likevel er sjansen stor for at du har hørt stemmen hennes et utall ganger.

Nilsdotter synger nemlig på Britney Spears\' kjempehit «Toxic».

- Kanskje ikke sangen er det aller viktigste, men hele pakka - hvordan det leveres, sier hun til SVTs «Musikkministeriet».

Hører eget bidrag

Første program av «Musikkministeriet» har premiere mandag, og tema er hva som gjør musikk ekte. I ett av innslagene problematiseres Emmas vokaljobb for Spears.

Er det ok at 55 prosent av vokalen (ifølge «Musikkministeriet») gjøres av en svensk sangerinne? Gjør det musikken mindre ekte?

Nilsdotter presiserer at Britney selv også synger på hele låten.

- Men er det virkelig Britney Spears man hører?, spør reporteren.

IKKE ALENE: Britneys stemme på «Toxic» er i virkeligheten bygget opp av flere vokalister. FOTO: SCANPIX/AP
IKKE ALENE: Britneys stemme på «Toxic» er i virkeligheten bygget opp av flere vokalister. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

- Ja, det syns jeg nok likevel. Men jeg hører jo at det er jeg også. Så jeg sier jo til mine kompiser at det er jeg. Men jeg går ikke inn i en butikk som spiller låten og spør om jeg får rabatt, svarer hun lattermildt.

Ingen ren juks

«Toxic» er produsert av svenskene Bloodshy og Avant, og delvis spilt inn i Murlyn Studios i Stockholm. Nilsdotter selv møtte aldri Spears, men forteller til Expressen at superstjernen var fornøyd.

- Og etter «Toxic» ville Britney at jeg skulle synge på singelen «My Prerogative» også. Ringer hun igjen, stiller jeg selvsagt opp, fortalte hun til den svenske avisa.

«Her avsløres Britneys sangjuks», het det i ingressen til Expressens sak. Det er imidlertid en sannhet med modifikasjoner.

Dagbladet.no har nemlig kikket litt i coveret til Britneys greatest hits-samling, og der er 29-åringen tydlig kreditert som vokalist under sitt egentlige navn Emma Holmgren. Det er også to andre amerikanske sangerinner.

Norske medier fulgte likevel opp: Topp.no skrev saken under tittelen «Juksemaker Pipelort». «Britney-juks avslørt», skrev adressa.no. I ingressen til Side2.no het det at «en svensk jente hevder det er hun som synger refrenget på en av Britney Spears største slagere».

Nilsdotter mener det er naturlig at Britney ikke gjør alle vokalsporene selv.

image: Hun er stemmen bak Britney

- Jeg tror at effekten blir større av å ikke gjøre det sånn. Det blir mer effekt av å bruke andre stemmer, og det har ingenting å gjøre med at hun ikke kan det. Det blir bare mer spennende av det, sier hun til «Musikkministeriet».

BIDRAR: Emma Nilsdotter håper hun får synge for Britney igjen.