- Hun er trolig den verste medieministeren Norge noensinne har hatt

Ap-topp knallhardt ut mot Thorhild Widvey.

VIL KUTTE UT WIDVEY: Ap-politiker Arild Grande mener kulturministeren bør vurdere å trekke seg. Foto: Berit Roald / Scanpix
VIL KUTTE UT WIDVEY: Ap-politiker Arild Grande mener kulturministeren bør vurdere å trekke seg. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

(Dagbladet): I gårsdagens utgave av Dagbladet kunne du lese at norske aviser gjør opprør mot Thorhild Widveys varslede kutt i pressestøtten. Redaktørene vi snakket med garantert at kuttene ville medføre masseoppsigelser, dersom de blir stående.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Bør vurdere egen stilling - Jeg mener vi heller bør kutte ut Widvey, svarer Arild Grande (Ap) på kuttforslagene fra regjeringen.

Han har mistet tilliten til statsråden:

- Widvey bør vurdere sin stilling. Det er vanskelig å ha tillit til en statsråd i en mindretallsregjering som til de grader utfordrer stortingsflertallet, og som ønsker å svekke mediemangfoldet i Norge. 

Tidligere har også samarbeidspartiet KrF reagert voldsomt på Widveys kuttforslag.

Avisene kan forsvinne for alltid Grande frykter mange aviser vil gå dukken som følge av 50-millionerskuttet. Dermed kan Widvey og den borgerlige regjeringa være i ferd med å sette utslettelige avtrykk i medielandskapet, frykter han.

- Vi frykter at når aviser forsvinner, så kommer de ikke tilbake. Hun er trolig den verste medieministeren Norge noensinne har hatt. Og det som skremmer meg mest er den totale mangelen på forståelse av politikkfeltet hun jobber med, sier Grande.

Stor skade Det at kuttene kommer samme år som vi feirer Grunnlovens 200 første leveår, gjør saken enda verre, ifølge Grande.

- Timinga gjør det ekstra ille. Dette er året hvor vi skulle hylle demokratiet, ytringsfriheten og det trykte ord, og så legges det heller opp til at situasjonen i medie-Norge blir verre, sier han og legger til:

- Kuttene kan gjøre ubotelig skade.

Ingen kommentar fra Widvey Kulturminister Thorhild Widvey ønsker ikke å kommentere ønsket om hennes avskjed, men sier dette om mediebransjens økonomi:

- Mediebransjens utfordringer skyldes ikke regjeringens politikk. Papiravisenes opplag har falt hvert år siden 1999 og vi har sett store økonomiske svingninger i bransjen siden 2008, sier hun og fortsetter:

- Bransjen har hatt utfordringer lenge. Dette er derfor ikke en situasjon som har oppstått over natten, men utslag av en langvarig utvikling. Til tross for dette foretok den rød-grønne regjeringen seg ingenting for å løse den mest akutte hindringen for omstilling i bransjen, ulik moms. Det gjør vi nå.

INGEN KOMMENTAR: Kulturminister Widvey ønsker ikke å kommentere ønsket om at hun bør gå, men snakker gjerne om mediepolitikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
INGEN KOMMENTAR: Kulturminister Widvey ønsker ikke å kommentere ønsket om at hun bør gå, men snakker gjerne om mediepolitikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer