- Hun er trolig den verste medieministeren Norge noensinne har hatt

Ap-topp knallhardt ut mot Thorhild Widvey.

VIL KUTTE UT WIDVEY: Ap-politiker Arild Grande mener kulturministeren bør vurdere å trekke seg. Foto: Berit Roald / Scanpix
VIL KUTTE UT WIDVEY: Ap-politiker Arild Grande mener kulturministeren bør vurdere å trekke seg. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I gårsdagens utgave av Dagbladet kunne du lese at norske aviser gjør opprør mot Thorhild Widveys varslede kutt i pressestøtten. Redaktørene vi snakket med garantert at kuttene ville medføre masseoppsigelser, dersom de blir stående.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Bør vurdere egen stilling - Jeg mener vi heller bør kutte ut Widvey, svarer Arild Grande (Ap) på kuttforslagene fra regjeringen.

Han har mistet tilliten til statsråden:

- Widvey bør vurdere sin stilling. Det er vanskelig å ha tillit til en statsråd i en mindretallsregjering som til de grader utfordrer stortingsflertallet, og som ønsker å svekke mediemangfoldet i Norge. 

Tidligere har også samarbeidspartiet KrF reagert voldsomt på Widveys kuttforslag.

Avisene kan forsvinne for alltid Grande frykter mange aviser vil gå dukken som følge av 50-millionerskuttet. Dermed kan Widvey og den borgerlige regjeringa være i ferd med å sette utslettelige avtrykk i medielandskapet, frykter han.

- Vi frykter at når aviser forsvinner, så kommer de ikke tilbake. Hun er trolig den verste medieministeren Norge noensinne har hatt. Og det som skremmer meg mest er den totale mangelen på forståelse av politikkfeltet hun jobber med, sier Grande.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer