Linda Bernander Silseth ny styreleder for Nasjonalmuseet

Hun får en av de mektigste stillingene i norsk kulturliv

Linda Bernander Silseth (54) blir styreleder for Nasjonalmuseet etter Svein Aaser. 

NY STYRELEDER: Linda Bernander Silseth overtar styrelederstillingen for Nasjonalmuseet etter Svein Aaser. Foto: Lise Åserud/Scanpix
NY STYRELEDER: Linda Bernander Silseth overtar styrelederstillingen for Nasjonalmuseet etter Svein Aaser. Foto: Lise Åserud/ScanpixVis mer

Linda Bernander Silseth (54) blir ny styreleder for Nasjonalmuseet. Den tidligere sjefen for Tusenfryd får dermed en av de aller mektigste stillingene i norsk kulturliv.

Den nye styrelederen for Nasjonalmuseet er nå styreleder i Norsk Tipping, og ga seg tidligere i år som sjef for Flytoget etter åtte år. Fra 1998 til 2008 var hun sjef på fornøyelsesparken Tusenfryd. Hun overtar etter næringslivstoppen Svein Aaser, som har hatt vervet i åtte år.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) sier til NRK at Bernander Silseth har den riktige kompetansen for å takle jobben.

– Hun har et stort nettverk, er allsidig, har endringskompetanse, samt den brede erfaringen som en utfordrende styrelederjobb trenger, sier Helleland.

Hun sier videre at hun forventer at institusjonen tiltrekker seg nye publikumsgrupper.

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design skal flytte til Vestbanen i Oslo i 2020. Nybygget til Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design skal inneholde Nasjonalgalleriet, Kunstindustrimuseet og Museet for samtidskunst.

Nasjonalmuseet skal også få en ny direktør, og det nye styret får i oppdrag å ansette den nye direktøren for en åremålsperiode. Det knytter seg spenning til om Bernander Silseth lar nåværende direktør Audun Eckhoff fortsette.

NTB