Hun får hundretusener for å gjøre republikanerne hippere

McCains datter med lukurativ bokavtale.

SKRIVER BOK OM POLITIKK: Pappa mislyktes som presidentkandidat, men Meghan McCain (24) fortsetter å gjøre politisk karriere. Nå har hun skrevet under en etter sigende svært lukurativ avtale om å skrive bok om sine politiske erfaringer.  Foto: SCANPIX /AP /Matt Sayles
SKRIVER BOK OM POLITIKK: Pappa mislyktes som presidentkandidat, men Meghan McCain (24) fortsetter å gjøre politisk karriere. Nå har hun skrevet under en etter sigende svært lukurativ avtale om å skrive bok om sine politiske erfaringer. Foto: SCANPIX /AP /Matt Sayles Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Amerikansk politikk må være en gullgruve for bokbransjen. Ihverfall om vi skal dømme etter de mange lukurative bokavtalene som inngås om dagen.

At president Barack Obama har solgt i bøtter og spann av sine to bøker, er velkjent.

Ifølge Washington Post skal han ha tjent nesten 2,5 millioner dollar i royalties i fjor.

Mange bokplaner
Du har kanskje også fått med deg at både George W. Bush, kona Laura og tidligere utenriksminister Condolezza Rice har planer om å skrive bøker, nå som de har fått litt tid til overs.

Sistnevnte skal ifølge nyhetsbyrået AP ha signert en bokavtale verdt minst 2,5 millioner dollar med storforlaget Random House. 

Fullt så dyr ble ikke den nyeste avtalen til det Disney-eide forlaget Hyperion Books. Men det skal ikke dreie seg om småpenger her heller.

De har sikret seg underskriften til Meghan McCain (24). Det melder blant annet New York Times.

Hun ble republikanernes nye, unge kjendis da hun fulgte pappa John McCain under presidentkampanjen i fjor. Meghan lot alle som ville ta del i mer eller mindre trivielle sider ved valgkampen via bloggen Mccainbloggette.com, hvor hun blant annet fortalte om skoene til Henry Kissinger eller synset om hvilken politisk journalist som kledde seg best.

Blondinekrangel
Etter at pappa tapte valgkampen for Obama, har Meghan fått sin egen blogg hos TheDailyBeast.com. Her fortsetter hun i samme stil, men synser også om amerikansk politikk, og ikke minst fremtiden til det republikanske partiet.

KRITISK TIL MEGHAN: Den konservative radioprateren Laura Ingraham. Foto: WIKIMEDIA COMMONS
KRITISK TIL MEGHAN: Den konservative radioprateren Laura Ingraham. Foto: WIKIMEDIA COMMONS Vis mer

Den nye boka skal ifølge en pressemelding fra forlaget handle om hva det vil si å være en progressiv republikaner i dagens parti. Den skal utforske hva det vil si å elske partiet, selv om du ikke alltid føler at du passer inn, ifølge nyhetsbyrået AP. Meghan skal blant annet komme med forslag til hvordan partiet kan endre imaget sitt og tiltrekke seg unge velgere.

Riktignok er det akkurat denne typen synsing som har ført til at hun har ertet på seg flere andre republikanere den siste tiden.

Blant annet har hun skrevet at republikanerne er uhippe, at de har et imageproblem, at de ikke skjønner seg på internett, og at de burde samarbeide med demokratene. To andre, konservative blondiner har vært blant hennes hardeste kritikere den siste tiden.

Både kommentatoren Ann Coulter og radioprateren Laura Ingraham har gått hardt ut mot henne. Sistnevnte blant annet ved å beskylde henne for å være tjukk. Det resulterte i en heftig bloggkrangel dem imellom tidligere i år.

Skrev bok om pappa
Men Meghans bloggposter har åpenbart overbevist bokbransjen om at hun har noe å komme med.

Avisa The New York Observer siterer anonyme kilder på at Meghan McCain skal ha fått et sekssifret antall dollar i forskudd for bokavtalen med Hyperion.

Men forlaget hevder overfor New York Times at de snappet politikerdatteren før andre forlag kom med tilbud, og at de dermed unngikk budrunde.

Dette er ikke Meghan McCains første bok. I fjor skrev hun en biografisk billedbok for barn om faren, John McCain, som skal ha gjort det bra på salgslistene.

 

KRITISK TIL MEGHAN: Den konservative kommentatoren Ann Coulter. Foto: SCANPIX /AP /Jim Cooper
KRITISK TIL MEGHAN: Den konservative kommentatoren Ann Coulter. Foto: SCANPIX /AP /Jim Cooper Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer